Havskum babyteppe

Jeg hadde en del hvit babyull fra Dale liggende og ikke noe prosjekt som jeg hadde lyst til å jobbe med. For en god del år siden på jobb så jeg et hvitt babyteppet i havskummønster som jeg falt for, men har aldri fått rotet meg til å begynne på ett.

Med Signaturpinnene mine i str 3,75 mm og hvit babyull satte jeg i gang. Jeg har brukt et havskumdiagram som utgangspunkt og regnet meg ut til at jeg skulle legge opp 159 masker for å få det til å gå opp.

Mønsterdiagrammet er på 17 masker, og jeg har 3 masker i hver side i rillestrikk som kant, og 3 riller som kant oppe og nede på teppet. Totalt brukte jeg ca 6 nøster. Ferdige mål er ca 70*80 cm og passer godt til både vognteppe og babyteppe, jeg tiper det blir veldig nuskete med en liten baby inni teppet.

16 thoughts on “Havskum babyteppe

 1. Så fint teppet ditt ble! Dette blir nok en kjærkommen barselgave etterhvert. Delikat med hvitt. Havskummønster er morsomt å strikke og gir alltid et godt resultat.

  Ha ei fortsatt fin uke!

   • Hei! Dette er et nydelig teppe, men.. Nå har jeg lagt opp ditt maskeantall (159) og forsøkt meg på mønsteret fem ganger, men får det ikke til å stemme.. mønsteret går ikke opp (lager 3 rillemasker i hver side). Kan du forklare? Og hvordan gjør du det med kastene? Er det seks kast uten mellommasker og så rette masker i kastene på baksiden? Blir veldig glad for en pedagogisk forklaring nå 😊

    • Hei og beklager så sent svar! Jeg leste kommentaren din og så har jeg rett og slett glemt å svare. Nå er det veldig lenge siden jeg strikket dette, men jeg tror at jeg startet og sluttet pinnen med 3 rillemasker, og så 2 masker sammen (tre ganger). Og mellom gruppene har jeg da 6 kast (da blir det kast, rett, kast, rett, kast, rett, kast, rett, kast, rett, kast og så 2 sammen x 6 igjen). Hjalp dette noe?

     • Takk! Har funnet ut av det selv 🙂 3 rillemasker, tre x 2 masker rett sammen, kast, rett, kast, rett, kast, rett, kast, rett, kast, rett, kast, 6 x to rette sammen. Blir så fint så!

 2. Nydelig! Sitter også igjen med noen nøster dale baby, og tenker å hive meg rundt og starte å strikke et makan ikveld. Vet du sånn ca hvor mange nøster du brukte?

 3. Jeg strikket det samme mønsteret for 8 år siden, og barnet bruker fortsatt teppet sitt! Det er et aldeles nydelig mønster! Det blir nok det jeg velger denne gangen også, nå når jeg skal i gang med teppe nr 4 🙂 Til barnebarn nr 4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.