Mine rokker

Majacraft Rose – 2009

Majacraft Rose kjøpte jeg sommeren 2009, da hadde jeg spunnet 1,5 år. Før den tid hadde jeg spunnet på en Kromski Sonata som jeg følte at jeg vokste i fra. Sonataen er en reiserokk, og jeg kjente at jeg manglet en rokk som var mer stabil enn hva reiserokken var. Egentlig hadde jeg siklet på en Majacraft Rose fra starten av, men den var i en HELT annen prisklasse enn hva jeg hadde råd til. Men da bestemte jeg meg, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg kjøpte Rose <3

Fine Rose med mine fotavtrykk, godt brukt <3

 

HansenCrafts minispinner – 2011 – Hansen

Minispinneren min kjøpte jeg i 2011 da jeg skulle opereres i begge bena og så for meg 6 mnd uten spinning. Den er gull verdt på dager hvor bena ikke vil tråkke, og det jeg liker best med den er den store spolen og WooLee Winder-vingen som automatisk fordeler tråden på spolen. Akkurat dette gjør den til min faste tvinnerokk når jeg skal tvinne mer enn en flette, veldig kjekk! Bena høyt og så spinner/tvinner man i vei.

 

Kromski Polonaise – valnøttfarget – 2015

I 2014 kjøpte jeg denne skjønnheten, en Kromski Poloniase i valnøttfarge. Den kjøpte jeg fordi jeg ville ha en tradisjonell rokk, med dobbeltbrems (og man kan også bruke spolebrems om ønskelig). Jeg leste at Polonaise er inspirert etter en gammel nordisk rokk, og det avgjorde saken. Litt uvant at jeg velger mørkt tre, men jeg elsker det på denne og den er en fryd å spinne på, og tvinne! Den har høye utvekslinger, sånn at man trenger ikke mange tråkkene for å få mye tvinn, perfekt til tynn tråd.

Spolestativet som står i bakgrunn fulgte med, og det har faktisk blitt mitt favorittstativ.

 

Majacraft Little Gem – 2016

Og så Little Gem da <3 Jeg hadde en Little Gem som jeg solgte i 2011 da Minispinneren ble kjøpt. Det har jeg angret på lenge. Men akkurat der og da kunne jeg ikke rettferdiggjøre å ha 3 rokker på en gang, og Lille Willy fikk seg et nytt hjem. Derfor kjøpte jeg meg en ny Little Gem i 2016, og lykken er komplett. Jeg elsker den lille rokken, og mens andre reiserokker har blitt pakket bort mellom treff og bruk, så får denne stå fremme og bli brukt på lik linje med Rose og Polonaise. Den er veldig godt å spinne på, tar liten plass, og så er det så praktisk at spolene kan brukes på både Rose og Gem.

 

Ashford E-spinner 3 – Elma – 2018

Elma kjøpte jeg våren 2018, og hun er arbeidshesten min. Går som ei klokke, har hakket kraftigere motor enn Hansen, og jeg har tryggheten med å ha en forhandler i Norge om det skulle oppstå noe. Men jeg er så fornøyd med henne, og bruker henne ofte til spinningen, og så tvinner jeg på Hansen, siden han har Woolee Winder-spole.

DSC_0895

6 kommentarer

 • MariaRe

  Jeg kjøpte «lille Willy» av deg, og døpte han om til Råkkevillig….
  Det beste kjøpet jeg har gjort noengang. Han surrer og går nesten hver dag, og jeg elsker han.
  Så – takk for at du ville selge han videre.

  • Marianne

   Hei hei!

   Utrolig koselig å høre fra deg igjen, og at du er fornøyd med Råkkevillig 😀 Han var en kjekk kompis, og det er godt å høre at han fortsatt gjør nytten sin hos noen som er fornøyd med han!

 • Mona

  Jeg er helt fersk i spinningen, men etter å ha gått ett 5 dagers kurs er jeg helt bitt av basillen. Venter på en Ashford Kiwi 2. Gøy å se dine rokker 🙂

 • Lisbet Nakken

  Utrolig morsomt å se at noen spinner så fin tråd! Jeg har gått på spinnekurs for mange år siden,og er veldig glad i tweed. Har lekt med tanken å prøve å spinne selv, da må jeg ha nytt kurs og sikkert ny rokk også.Hvor kjøper du ullen? Mvh Lisbet Nakken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.