Ukategorisert

Jakke fra Nøstebarn i selvspunnet garn er ferdig

I går ble jakka jeg har strikket til nevøen min ferdig, og jeg kjenner jeg er veldig stolt over å ha strikket en jakke til han, i garn som jeg har spunnet selv. Jeg har brukt oppskriften på Kragejakke fra Nøstebarn, men har valgt å ikke strikke kragen som mønsteret sier. Størrelsen har jeg modifisert fra mønsteret, slik at den ble i str 3 år. Knappestolpene skulle egentlig strikkes i ribbestrikk (2 rett og 2 vrang), men jeg har strikket knappestolpene i riller, slik at de ikke «snurper» seg sammen som ribbestrikk ofte gjør. Endte opp med 8 knappehull, og sydde i flotte treknapper. Et plagg som er håndspunnet og håndstrikket, må ha solide knapper, hvertfall denne.

Når det gjelder garnmengden, hadde jeg ganske akkurat med garn. Jeg sitter igjen med prøvelappen og et bittelite nøste, og det etter at jeg kjapt har heklet en nålepute. Før jeg startet hadde jeg 468 meter med garn.

post signature

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.