Ukategorisert

Jakke fra Nøstebarn i selvspunnet garn er ferdig

I går ble jakka jeg har strikket til nevøen min ferdig, og jeg kjenner jeg er veldig stolt over å ha strikket en jakke til han, i garn som jeg har spunnet selv. Jeg har brukt oppskriften på Kragejakke fra Nøstebarn, men har valgt å ikke strikke kragen som mønsteret sier. Størrelsen har jeg modifisert fra mønsteret, slik at den ble i str 3 år. Knappestolpene skulle egentlig strikkes i ribbestrikk (2 rett og 2 vrang), men jeg har strikket knappestolpene i riller, slik at de ikke «snurper» seg sammen som ribbestrikk ofte gjør. Endte opp med 8 knappehull, og sydde i flotte treknapper. Et plagg som er håndspunnet og håndstrikket, må ha solide knapper, hvertfall denne.

Når det gjelder garnmengden, hadde jeg ganske akkurat med garn. Jeg sitter igjen med prøvelappen og et bittelite nøste, og det etter at jeg kjapt har heklet en nålepute. Før jeg startet hadde jeg 468 meter med garn.

post signature

5 kommentarer

 • Lunamon

  Jakken blei kjempefin du!
  Tror nok mammaen setter ekstra stor pris på jobben du har gjort (dobbelt opp)
  Ønsker deg ei flott helg videre.

 • Englefryd

  Hei hei Marianne.
  Takk for koselig kommentar inne hos meg:-)
  Så koselig at du liker butikken da. Håper du tar turen innom igjen om ikke lenge. Dukker stadig opp mye nytt hos oss vettu.
  Så utrolig mye flott du lager. Skulle ønsker jeg var flinkere til å strikke jeg også. Vel en gang…:)
  Fortsatt god helg