Ukategorisert

Et åpent lite hjertesukk

De som har fulgt bloggen min lenge, vet at aktiviteten har sunket betraktelig, det har vært en grunn til det, men jeg har ikke skrevet så mye om det. Før jul i 2007 ble jeg sykmeldt fra sykepleierjobben min, og var sykmeldt frem til i fjor høst, da jeg begynte på omskolering til grafisk designer. Grunnen til alt dette har vært så mangt, men jeg har ikke hatt et navn på det, jeg har bare vært plaget, og sliten.

I forrige uke fikk jeg et svar, jeg fikk diagnosen ME. Selv om det er trist å få en diagnose, så er det også godt. Det forklarer så mye, det forklarer hvorfor jeg ikke har energi til noe. Enkelte dager klarer jeg ikke å holde i strikkepinnene, det er trist, og det har bekymret meg mye.

Jeg vet ikke om jeg lar dette innlegget stå, eller ikke. Men jeg synes det er greit å spille med åpne kort, det er en grunn til at jeg i perioder er stille, det er en grunn til at jeg ikke lager så mye, og det er en grunn til at jeg til tider ikke er så synlig, hverken på nett eller i RL. Men dette skal jeg klare, jeg skal bli frisk.

Hvis noen har lyst til å lese mer om hva det er så fant jeg en veldig fin beskrivelse her.

post signature

9 kommentarer

 • Elisabeth MD

  Så godt å endelig få en diagnose, noe å skylde på, selv om det vel fortsatt er en ganske udefinerbar og vanskelig diagnose å få.

  Jeg vil uansett få sende deg en klem, og ønske deg lykke til på veien til å bli en friskis! 🙂

 • Marita

  Godt med ærlighet, både ovenfor seg selv og andre. ME vet jeg ikke mye om, men skjønner at det tungt. Konsentrer deg om å bli frisk og vær på bloggen når DU orker 🙂
  Klem og god bedring.

 • Lunamon

  Masse klæmma og god bedring til deg fra meg. Jeg ble selv testet for dette for en del år siden, så jeg veit hvor tungt du har det. Det som er viktigst for deg er å lytte til deg selv og la kroppen lade seg når den må. Det er tøft å få en diagnose, men tross alt lettere å leve med, siden du nu veit ka som er problemet. Gjør det du ønsker når du ønsker. Jeg titter innom daglig uansett jeg og blir glad når det er et livstegn her. Jeg er for åpenhet, da er det lettere for alle å forholde seg til det. Ta vare på deg selv og kos deg og behold det gode humøret.

 • Annepålandet

  Selv om det ikke er noe ok å ha ME, er det likevel fint å få en diagnose – både for egen del og i forhold til omverdenen. Det vet jeg av egen erfaring (selv om jeg ikke har ME, men en annen «slapp»-sykdom). Ta det rolig og ta tiden til hjelp. Og jeg har lagt merke til at du har mange likesinnede her ute i bloggeland, det er veldig mange bloggere med ME – så du kan sikkert finne inspirasjon fra andre. Ønsker deg alt godt og lykke til!

 • Marit

  Kjære Marianne! Ønsker deg en riktig god bedring og mestring av dagene! Godt og oppklarende med diagnosen, selv om det kan være tungt. Håper du har det ganske bra tross alt! Klem Marit

 • Marianne

  Tusen takk. Det går bra med meg, diagnosen kom ikke som et sjokk, men selvfølgelig måtte den svelges. Nå går det bedre, og jeg får bare ta en dag om gangen og gjøre det beste ut av det. Klem!