Ukategorisert

Dag 1 av Tour de Fleece

I dag startet årets Tour de France, og samtidig startet Tour de Fleece inne på Ravelry. Tour det Fleece er spinneversjonene av Tour de France, og meningen er å gjøre noe spinnerelatert hver dag det er en etappe, altså blir det bare 2 hviledager de neste tre ukene.

Jeg er medlem av det norske laget Team HattiFnatti, og vi er ivrige! Mitt mål for touren, er å få spunnet ferdig all den ulla jeg vasket og kardet for litt siden. Ulla kommer fra sauen Mona 🙂

Siden vi har hatt spinnetreff i dag, så startet jeg der, og har fått spunnet litt, men har fått tilberedt masse ull. Det er nemlig en kjekk liten ting som heter en hekle på norsk, og «hackle» på engelsk, hvor man kammer fiberet og deretter kan lage lange ullremser (rovings) som man kan spinne av. Jeg hadde med meg merinoull fra Spinnvilt, og litt glitter (Angelina) som jeg blandet. Nå har jeg 85 gram deilig roving, og restene skal gjennom kardemaskina.

Til dere snille to på Spinnvilt, husk at en hekle og en diz skal til Trondheim, og jeg er veldig spent på når dere får den inn 😉

4 kommentarer

 • Bloggspinner

  Så morsomt at du er med på Tour de Fleece. Jeg må se om jeg snart får fart på rokkefoten, jeg og.
  Det er nå Eirik som er Spinnvilt da. Jeg bare blander meg inn der når jeg har lyst. Men jeg vet at han har bestilt hekler, både med enkel og dobbel rad. Og jeg skal sørge for at en av de bestilte blir din. (De kommer kanskje ikke før om ca 3 uker).

 • Marit

  Heisan du! Bildene dine ble fine, men jeg har sett haklingen og fibrene på nærthold og det var imponerende!

  Go Team HattiFnatti!

 • Marianne

  Tusen takk dere! *klem*

  Det har vært en super dag, og jeg kjenner det bobler i hodet, det er så utrolig deilig å få snakket håndarbeid og ull 🙂