Ukategorisert

Konkurranse på Spinners Home

  Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?  Hva har du prøvd nytt? Hvordan har du presset deg selv ut fra din «comfort zone» til nye utfordringer?  

  Jeg har funnet ut at mitt favorittområde er fine fibre, noe ala merino, BFL og ikke minst Polwarth. Dette er også de fibrene jeg går tilbake til når jeg skal «slappe av» med spinning. Vil også si at jeg presset meg selv ut av boksen min da jeg deltok på Camp Pluckyfluff i mai 2010. Jeg hadde aldri spunnet kunstgarn før, og har aldri tenkt på å gjøre det. Men  jeg lærte masse, og det jeg lærte der ga meg masse inspirasjon og kunnskap om hvordan jeg kan spinne slik at garnet blir som jeg vil.


  Har du funnet at du liker eller ikke liker noen spesielle fiber/redskaper?  Hvorfor eller hvordan?

  I 2010 har det skjedd mye på spinnefronten. Det startet i mai med at jeg fikk være med på Camp Pluckyfluff og lære å spinne kunstgarn. En dyrebar erfaring, men det er nok ikke kunstgarn jeg er mest fan av å spinne. Jeg har funnet ut at jeg liker å spinne fine fibre, fibre med neps og klumper er jeg veldig lite glad i å spinne. I løpet av året har jeg investert i en reiserokk som jeg er utrolig fornøyd med. Det er en Majacraft Little Gem som heter Willy, og jeg har kjøpt meg en hekle som har utviklet meg videre.


  Hva har du fortsatt lyst å lære eller der det noe du er nysjerrig om?  (Fiber, teknikker, metoder, redskaper)

  I 2010 har jeg blitt mer og mer begeistret for å preparere ull selv. Altså kjøpe en fell, som jeg vasker, kammer/karder og spinner. Dette vil jeg fortsette å utforske, føler enda jeg har mye å lære, og det vil jeg lære. Og jeg vil fortsette å lære mer, prøve ny ull, nye teknkker. Jeg håper også at jeg får brukt tiden til å spinne mer på håndtein.

  Hva er det du er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?  (skulle elske å se bilder her!)

  Her må jeg trekke frem tre spinneprosjekt. Første prosjekt jeg er veldig stolt over er merinofellen jeg kjøpte, og som jeg spant, farget og strikket meg sjal av.


  Det neste er BFL/silken som vi fikk i Spunky Club som het Eclectic Jam. Jeg kjøpte til fiber, og spant til sammen 9 ounces med deilig sjalgarn.  Og det siste var at nevøen min fikk en strikket jakke av selvspunnet garn, det gjorde meg veldig stolt.

  Tenk litt om hva du ville ha om du vinne:  en håndtein eller fiber?  Om fiber, tenk tilbake til del «C»:  noen spesielt du har lyst for?  Om du virkelig har lyst for en liten redskap kan du si det også om prisklassen er omtrent det til en håndtein eller fiber.  (Det ville si, ikke en rokk.   Wink )

  Hvis jeg skulle vinne noe i denne konkurransen på Spinners Home så blir jeg veldig glad for det meste. Men hvis jeg skulle ønske noe, så kanskje en håndtein jeg ikke har prøvd, eller noen fibre som jeg ikke har prøvd.

   2 kommentarer

   • Rhonna

    Vet du, du har lært noe at mange ikke får helt til: at når man strekker seg utenfor sin comfort zone–utenfor det man allerede kan og er vant til–lærer man mye som kan da legges til det man allerede kan og liker best. Man får mer innsikt, og mer inspirasjon, og det er utrolig lærerikt.

    Sjalet ditt er fortsatt bare lekkert, og er det ikke utrolig tillfredsstillende å kunne ta en prosjekt helt fra rå ull til noe man kan gleder seg i? Jeg må bare si at jeg er utrolig stolt over hva du har lært, hva du kan, og hvor langt du har kommet i så kort tid. Det stemmer nok for dere som er kjernen i gjengen, men Marianne . . . se på deg!