Ukategorisert

Stockholmstur

I helga dro jeg og mamma på kosetur til Stocholm. Vi bodde på et flott hotell i Gamla stan som het First Hotel Reisen, og det hadde en ypperlig beliggenhet siden det lå midt i mellom det meste.

Vi kom til Stockholm på fredagen og fikk satt fra oss bagasjen på hotellet før vi gikk ut på vandringsferd. Gåturen startet i Gamla stan, og det første jeg gikk meg på var en garnbutikk som het Anntorps Väv. Der hadde hun godbiter som svensk garn, dansk garn (DUO) og det fantes også Malabrigo, Noro og Debbie Bliss. Jeg hadde tenkt meg til en annen butikk, så jeg oppførte meg fint og gikk ut med et nøste Duo Merino (merino/silke) i lilla (selvfølgelig!).

En plass jeg hadde bestemt meg for å besøke mens jeg var i Stockholm, var butikken Litet nystan. Det var et lite stykke og gå dit, så vi bestemte oss for å vente med den turen til lørdagen når vi var friske og opplagte. Etter en gåtur kom vi frem og fant ut at de hadde lørdagsstengt nå i sommer, så det ble en bomtur gitt. Synd, for etter å ha sett inn gjennom vinduene så jeg at det hadde nok blitt favoritten! Anbefaler et besøk dit, bare sjekk åpningstidene først 😉

På søndagen startet vi dagen med en «Hop on, Hop off-sightseeing». Vi gikk av ved Vasamuseet, men besøkte Astrid Lindgrens museum Junibacken istedet for Vasa. Junibacken er et nydelig museum som er perfekt for barnefamilier. Selv om vi ikke hadde med oss barn, hadde vi en strålende stund på museet. Og sagatoget som er der inne anbefales veldig! Jeg vokste opp med Lindgren og hadde en fantastisk mimrestund. Som minne derfra fikk jeg med meg en ny kaffekopp også 😉 En Mummikopp med Snusmumriken. Måtte jo bare ha med Snusmumriken (jeg har nemlig blitt Snusmumriken i tester som «Hvem er du i Mummiskogen?». Og ja, koppen var nydelig å drikke kaffe fra.

Alt i alt, en fantastisk helg i Stockholm. Takk for turen mamma!

2 kommentarer

  • Pinneguri

    He, he, det er Mummidalen du skulle reist til, vet du 😉
    Synd det med Lille Nystan, men Stockholm ligger nå der noen år til. Og kanskje det var noen som prøvde å fortelle deg noe … ? (Bortsett fra at butikken var stengt, altså ;p)