Ukategorisert

Monsteret Gabby og nye sokker til meg selv

Nevøen var på besøk her en dag, og fant fram monsterboka av Rebecca Danger. «Tante, ska du ikke lag nytt monster snart?» Han mente det var veldig på tide med et nytt monster, og valget falt på hagemonsteret Gabby som liker å snakke med agurker, tomater og brokkolier. Og ja, det var veldig viktig at monsteret skulle være rosa (!).

Tante har litt vanskelig for å si nei når en liten skjønn skapning ber så fint om et nytt strikket monster, og jeg fikk godkjenning på et håndspunnet rosalilla garn før jeg begynte. Monsteret er strikket på pinne 3,5, og øynene er kjøpt på Stoff og Stil. Jeg prøvde først med å lime på en munn, men fant ut at det var en mye bedre løsning å nålefilte en fin monstermunn. Nevøen ble fornøyd, og Gabby har flyttet til sitt nye hjem.

Etter store prosjekt er det litt deilig med små prosjekt for å få litt hurtig progresjon på strikketøyet. Denne gangen ble det et par nye sokker til meg selv i Fabel fra Drops. Jeg er nemlig veldig glad i Fabelgarnet, synes det er et av de mest slitesterke og varme sokkegarnet. Mønsteret jeg tok utgangspunkt i er Hermione’s Everyday Socks, men jeg strikket hælen som jeg selv ville for å få best mulig passform til min fot.

Sokkene er strikket på pinne 2,5 mm.

2 kommentarer