Ukategorisert

Ny jakke på pinnene – (Easy)Peasy ;-)

Jeg tror ikke jeg har blogget om det før, men også mamma er blitt bitt av spinnebasillen, og hun har nå spunnet ferdig 400 gram med merino/silke som hun skal strikke seg en jakke/vest av. Vi søkte litt på mønstre på Ravelry, og endte opp på jakken Peasy. Utfordringen for mamma er at mønsteret er på engelsk, men som den snille datteren jeg er har jeg oversatt ord og bestemt meg for å strikke jakken jeg også.

Desverre har jeg ikke håndspunnet garn som hun har, men jeg har 500 gram Babyalpaca Silk fra Drops, som blir min jakke. Mamma føler et visst press, jeg kan bare ikke skjønne hvorfor, hehe.  Men jeg lever i troa på at dette skal gå bra, er dere ikke enig?

Hva er ditt beste tips for å lære å strikke etter engelsk mønster?

4 kommentarer

 • ani

  Hei
  Jeg syns engelske mønstre er mer nøyaktige enn norske, og derfor lett å følge. Har selv strikket Grapevine, (mønster laget av samme dame, kan vel sies å være Peasy i genserform) og det var en veldig lettstrikket genser, og det beste av alt omtrent ingen montering;)

  Det kommer til å gå så fint!! Lykke til med arbeidet

  • Marianne

   Tusen takk for kommentaren. Jeg tyvstartet, og nå er mamma i gang også. Det går strålende. Engelske mønster er jo faktisk mye enklere enn norske. Står det knit så er det rettmasker, står det purl så er det vrangmasker, uten at man må gjette seg til noe. Gleder meg veldig til å se de ferdige, og omtrent null montering, det liker vi!