Ukategorisert

Dåpsforberedelser og hekling

Det nærmer seg dåp i familien og tante har fått trimmet strikkepinnene i den andledningen. Dåpskjolen ble ferdigstrikket i 2005, men den er enda ikke blitt brukt. Men nå har den fått rosa sløyfer og navnet er blitt brodert på kjolen. Da vi kikket på kjolen, ble det nevnt at det hadde jo vært VELDIG fint med en strikket kjole til selskapet når dåpskjolen var tatt av. Tante klarer ikke å la et slikt ønske gå forbi, og det ble bestilt garn fra To Damer, og jeg startet jakten på kjole.

Jeg har brukt garnet BabyAlpaca Silk, pinne 3 mm, og mønsteret er fra Garnstudio. Jeg har strikket den i str 6/9 mnd og valgte å kutte ut ermene siden den da kan brukes lengre og etterhvert som en tunika. Istedet heklet jeg samme kant som er nede på kjolen og rundt halsen også rundt ermene. Før bærestykket skulle det også være 4 riller, men jeg har lagd en hullrad midt i disse slik at den kunne pyntes opp med en sløyfe. Mammaen til dåpsbarnet er veldig fornøyd, og vi gleder oss veldig til å se lillesnuppa i finstasen på dåpsdagen.

Innimellom strikkingen har jeg fått heklet noen Baby Ankle Boots som jeg hadde bestilling på. Disse er heklet med Merino Extra Fine, og heklenål 3mm. Mønsteret kan kjøpes her.

5 kommentarer