Ukategorisert

Spinningen i 2012

I ekte tradisjon er det et lotteri inne på Spinnerens hjem, og jeg prøver meg med noen svar jeg også 🙂

  • Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?  Hva har du prøvd nytt?  Hvordan har du presset deg selv ut fra din «comfort zone» til nye utfordringer?  Eller, hva har du funnet ER din comfort zone?

Hmm, hva har jeg lært i 2012? Det jeg har lært om meg selv i 2012 på spinnefronten er vel å bedre kjenne hva JEG liker å spinne. Det er enklere å vite hvordan jeg skal spinne for å få et garn jeg liker, hvor tynt bør det være, og hvilket garn liker jeg å strikke med. Det jeg liker best å spinne er fiber som er fine, altså grov ull som Corriedale, Masham, Romney osv, det er ull jeg helst styrer unna. Ikke fordi at jeg ikke liker å spinne ulla, men jeg finner ikke noe å bruke den til etterpå.

  • Har du funnet at du spesielt likte noen fiber/redskaper eller ikke likte noe?  Hvorfor eller hvordan?

Jeg har blitt mer forelsket i de fine fibrene som merino, polwarth, bfl. Jeg har også møtt noen nye som jeg ble positivt overrasket over, 2 nye favoritter er Falkland og Rambouillet (fransk merino). Jeg har også utviklet en større kjærlighet til rokkene mine. Rose er jeg blitt godt kjent med nå, og jeg klarer å skape garn som jeg er fornøyd med, med henne. Den elektriske rokken har blitt utbedret ved at jeg kjøpte meg tilleggsutstyr som heter Orifice reducers (omkretsen på pipeåpningen ble minsket, og spinningen ble mer stabil).

Jeg har ikke hatt overskuddet til å være kjempenysgjerrig på spinning og redskap i 2012, men jeg har brukt overskuddet jeg har hatt til å KOSE meg med spinningen, og tillatt meg selv å spinne fiber som jeg LIKER.

  • Hva har du fortsatt lyst å lære eller der det noe du er nysjerrig om?  (Fiber, teknikker, metoder, redskaper)

Det er fortsatt mye å lære, uten at jeg kan sette navn på det. Men jeg er fortsatt nysgjerrig og leter rundt etter ny inspirasjon og kunnskap.

  • Hva er det du er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?  (skulle elske å se bilder her!)

Hvis jeg skal velge blandt ting jeg har laget med håndspunnet garn så er det et heklet babyteppe og et par votter som er favorittene. Av ferdige garn så er jeg veldig stolt over de hespene jeg har spunnet fra Loop Bullseye Batts, jeg elsker de garnene, og jeg er så fornøyd med spinningen.

Heklet teppe av entrådet BFL
Votter hvor det fargete garnet er håndspunnet rambouillet

 

Night Bloom

 

  • Tenk litt om hva du ville ha om du vinne:  en håndtein eller fiber?  Om fiber, tenk tilbake til de forrige spørsmålene:  noe spesielt du har lyst for?  Om du virkelig har lyst for en liten redskap kan du si det også om prisklassen er omtrent det til en håndtein eller fiber.

Hvis jeg skulle være så heldig å vinne så har jeg ingen spesielle ønsker, jeg liker overraskelser av  fiber av den mykere varianten 😉

Én kommentar

  • Rhonna

    Jeg husker teppet; det var nydelig! Og vottene ble også. Det er stadig morsomt å se hva du kommer med og hva du klare på spinnetreffene, og jeg blir veldig ofte imponert. Jeg mener at å finne at du kan spinne et garn til et mål–det er stort. Og det er noe du burde selv være litt stolt over. Jeg gleder meg å se hva du kommer til å gjøre med 2013. 🙂