Ukategorisert

Påskeinspirert spinning

Jeg har vært litt sløv med å vise frem hva som kommer av rokken, men tenkte jeg skulle skjerpe meg og vise frem de to siste hespene nå. Det har gått i superwash på rokkene, med blandet begeistring, hehe.

Det første jeg har er superwash BFL som jeg har spunnet på minispinneren. Nydelige farger, men jeg var/er ikke begeistret for ulla. Etter min smak er den alt for superwash, altså det finnes ikke gripeevne i ullfibrene. Hvis dere ser på bildene så ser dere det, tråden som jeg har brukt til å knytte rundt hespet «løser» seg opp. Men det ble 248 meter kjedetvinnet superwash BFL, og jeg har fått ryddet litt mer plass i fiberlageret mitt.

DSCN0162 DSCN0163

Det andre jeg hoppet ut i, var 229 gram superwash merino fra Crownmountain Farms på Rose-rokken min, en mye bedre superwashull å spinne, og den kan jeg anbefale. Problemet her var at jeg ikke likte fargene på ulla i det hele tatt, og jeg kan ikke fatte hvorfor jeg bevisst kjøpte den for flere år siden. Men nok en gang beviser Crownmountain at det endelige resultatet blir helt annerledes enn hva det er før man spinner det. Og jeg endte opp med et ekte tretrådet garn (tvinnet sammen tre tråder og ikke kjedetvunnet), som måler 621 meter.

Før:

DSCN0070

Ferdig:

DSCN0168 DSCN0169

3 kommentarer

  • A9ta

    Hei, du flittige lise. Ull og ferdigspunnet garn er jammen to forskjellige ting. Du har nå masse herlig garn. Skal bli spennende å se hville planer du har for det. Påskesnøen sikres i disse dager. Det lavere ned. Fint vær å sitte inne å gjøre håndarbeid i.