Ukategorisert

Apekattsokker på karbonpinner

Først må jeg si TUSEN TAKK for alle hyggelige kommentarer jeg fikk på vognteppet i forrige innlegg!

Og så til dagens innlegg, i forrige uke var jeg innom en garnbutikk her i Trondheim, og trengte noe å gjøre mens jeg ventet på skyss hjem. Derfor kjøpte jeg meg et par nøster Fabel og et sett strømpepinner. Strømpepinnene er KnitPro Karbonz fra Du Store Alpakka. Jeg har tidligere strikket sokker med magic loop på samme type pinne, men da på rundpinne, og ble ikke forelsket. På rundpinnen ble skjøtene for tydeligere, og jeg måtte pirke litt ekstra for å få maskene over skjøten når man strikker magic loop. MEN, strømpepinnene ELSKER jeg! De har den spisse metalltippen som metallpinner har, og det sorte kjennes som tre, altså sitter maskene på plass uten at pinnen lett faller ut. Det er ikke trepinner, men karbonpinner, og de er uknekkelige har jeg hørt? Men det tørr jeg ikke sjekke ut for å garantere 😉

RSCN0374

Mønsteret jeg har strikket er Monkey socks av Cookie A, med egen hæl og hælfelling. Hælen er forsterket, og i steden for kilefelling på sidene av foten, har jeg fellingene under hælen, på den måten sitter sokken som støpt på foten min. Fabel er mitt absolutte favorittgarn når det kommer til brukssokker. De er slitesterke, vaskes i maskin på 40 grader, og de kan også tørkes i tørketrommel. De gule sokkene jeg strikket meg for noen uker siden har det allerede blitt hull i, og jeg kjente at jeg nå måtte ha nye sokker i et garn jeg VET holder seg godt, og kan brukes mye.

 

DSCN0389

 

Med nye sokkepinner må jeg bare advare om mer sokkestrikking fremover 😉

4 kommentarer