Ukategorisert

Håndspunnet Masham med en tvist

En av de siste sendingene jeg fikk fra fiberklubben IntoTheWhirled var 4 oz (113 gram) Masham i fargen The Wood. Jeg elsker fargen, men var ikke like begeistret for ulla, den er for grov til hva jeg liker å strikke med. Men fargen seiret, og jeg har spunnet det ferdig. Planen var først å spinne et entrådet garn, MEN jeg liker heller ikke å strikke med entrådet garn. Derfor kom jeg på at jeg har entrådet Polwarth liggende etter spinning på den fellen jeg kjøpte for 2 år siden. Jeg tvinnet den tykke mashamtråden med en tynn hvit polwarthtråd (masham og polwarth er saueraser hvis du lurer på det :-p). Det var mye overskuddsfarge i ulla, og under vask endte den hvite tråden opp med en kledelig lys rosafarge.

Igjen sitter jeg med et overraskende mykt og fluffy garn, 149 gram og 349 meter, altså et garn av worsted weight tykkelse.

 

DSCN0589 DSCN0588 DSCN0586