Ukategorisert

Rokketreff på Lillehammer 2013

Helga på Lillehammer er over. Lillehammer rokkeklubb arrangerte rokketreff denne helga, og 50 spinnere møttes i et rom. Mange rokker, masse folk, saueull, angorafiber, moskusfiber og sikkert mye mer. Veldig spennende hvertfall, og det ble ei flott helg! Jeg og mamma kjørte nedover på fredag og startet helga med litt shopping på Spinnvilt, jeg kjøpte meg ull, et par håndkarder og en bitteliten Jenkins tyrkisk håndtein på 20 gram (den siste, tror det var skjebnen at den skulle bli min). Lykke kan kjøpes 😉

På lørdag startet treffet, og alle fikk spinne det de ville, og underveis var det små undervisningsgrupper som «Hvordan spinne med kjernetråd (kunstgarn)», «Forskjellige måter å spinne på» og «Kardeteknikker. Vi hadde også en lagkonkurranse hvor det var 5 etapper, den første skulle karde, den andre skulle spinne halve mengden, den tredje skulle spinne siste halvdel, den fjerde skulle tvinne, og den siste skulle hespe. Vinnerne var de som hadde fått til lengst tråd, og på alt dette hadde vi 40 minutter.

Mor og datter med konkurranseinnstinkt:

DSCN0860
En smule stresset Tante Ull :p
DSCN0862
Tvinning i høyt tempo!

På søndag var det en ny dag med spinning, og også denne dagen var det konkurranse, men denne gangen individuell. Om å spinne lengst mulig tråd av 5 gram 19 micron merino, på 20 minutter. Vinneren fikk 60 meter på 5 gram. Jeg fikk 30 meter på 1,3 gram, skulle ønske jeg rakk å spinne ferdig alt 😀

Ellers denne helga spant jeg lilla merino og silke, som jeg begynte på forrige helg. Jeg tvinnet det dagen etter jeg kom hjem, men har ikke orket å telle meter og slikt enda, så det får komme i et annet innlegg.

Vi hadde en super helg, TUSEN TAKK for en fantastisk helg til alle dere på Lillehammer!
Vi hadde en super helg, TUSEN TAKK for en fantastisk helg til alle dere på Lillehammer!

 

2 kommentarer