Ukategorisert

Strikk for livet – prematurstrikk til Haydom Lutherske Sykehus

60609_498641793488122_225100496_n

Jeg ser at innlegget jeg skrev for en stund siden om strikk til prematurbabyer i Tanzania får mange treff hver dag. Jeg tenker derfor at det er greit å skrive et nytt innlegg med oppdatert informasjon. Selv er ikke med i prosjektet, annet enn at jeg har strikket og sendt luer avgårde, men det er en sak jeg brenner for og det gleder meg enormt mye at så mange engasjerer seg. Jeg klipper derfor inn deres siste informasjon fra Facebook under her, og håper at det kan hjelpe.

Strikk for livet ser nå at den første vegmeldingen, som var opprinnelsen til Strikk for livet, blir delt på nytt i et forrykende tempo på Facebook. Dette er gledelig da det betyr nye strikkere og enda mer varme klær til barn i Tanzania!

Denne vegmeldingen ble opprinnelig lagt ut av Rebekka Sørfjord på egen facebookvegg for å engasjere venner og familie i strikking for premature før en planlagt tur med frivillig arbeid ved Haydom Lutherske Sykehus sammen med Karianne Ulseth. Men vegmeldingen ble ikke bare delt av venner, den ble delt videre til venners venner, og langt ut i landet, og også utenfor landegrensene. Strikkeklærne strømmet inn! Dette førte til at Karianne og Rebekka opprettet organisasjonen «Strikk for livet», for å samle inn strikkede kuvøser og varme klær for barn i Tanzania.

Haydom Lutherske sykehus ligger nord i Tanzania på ca.1800 moh. Det kan bli kaldt om nettene, og små nyfødte barn og særlig premature klarer ikke å regulere kroppstemperaturen slik voksne kan. Noen mister også mor under fødsel.
Prematuritet er den ledende årsaken til dødsfall hos nyfødte verden over, og enkle tiltak som varme klær kan forebygge sykdom og død. Varmen i plagene dere strikker bidrar til bedre helse og redder liv.

Da Karianne og Rebekka dro til Tanzania for første gang vinteren 2013 var 580 kg strikketøy med i bagasjen. Sykehuset ble svært takknemlig for den enorme hjelpen! De hadde allerede en ordning for å gi klær til premature, men nå ble det liv i en drøm om å gi alle nyfødte nødvendig varme. For å forebygge sykdom hos de som ble født friske, men ikke hadde varmt tøy, og for å bidra til bedre helse og overlevelse hos de syke og premature.

Nå drives Strikk for livet videre av Rebekka. Strikk for livet trenger strikkere som vil hjelpe til med strikkede sokker, luer, kuvøsegensere, tepper og ellers varmt tøy til premature og større babyer og barn. Det er ønskelig med strikk i babyull eller liknende ull for babyer. Behovet er enormt.

Det er også derfor et stort behov for økonomiske bidrag for å få strikkeklærne dit de trengs. Vil du bidra kan du sette over penger til Strikk for livets konto nr. 1503 31 86808

Adressen for innsending av klær er

Strikk for livet
Postboks 2004 Grünerløkka
0505 Oslo

Det kan også leveres klær i resepsjonen ved hovedinngangen på Ullevål sykehus. Strikk for livet har dessverre ikke direkte levering andre steder i landet.

Bruk gjerne egne strikkeoppskrifter, eller se forslag i fanen «strikkeoppskrifter».

Du redder liv med å strikke, vil du være med?

Strikk for livet!

Rebekka Sørfjord
post@strikkforlivet.no
www.strikkforlivet.no
www.facebook.com/StrikkForLivet

Én kommentar