Ukategorisert

Spinnerier og en lue ved navn Løv

Jeg slår til med et samleinnlegg i dag, litt av alt på en måte. Siden sist jeg viste frem spinnerier har jeg fått ferdig to hesper garn, det ene for en god stund siden, men lysten til å reise seg, hente kameraet og overføre bilder har vært svært manglende. Men i dag ble det, til slutt 😉

Det første jeg har å vise frem er garnet Circus som jeg har snakket om på podcasten. Det er så utrolig moro å se hvordan ullformen er forskjellig fra slik som garnet blir. Dette har jeg spunnet på Majacraft Rose, og jeg har tvinnet det til et 2-trådet garn. Ulla er polwarth (100% ull av sauerasen Polwarth), og jeg fikk 95 gram og 364 meter.

SONY DSC

Det neste garnet er det blitt et par uker siden var ferdig tror jeg, men det tok sin tid før jeg vasket det og sjekket antall meter. Kan vel egentlig takk spinnetreffet for at det faktisk er gjort. Vi bruker å ha med oss det vi har spunnet siden sist, og vise frem, og da er det litt moro å kunne vise frem og ha peiling på hvordan resultatet ble.

Denne er 80% merinoull og 20% silke fra Spinnvilt, og jeg har spunnet 200 gram på rokken Majacraft Rose. Resultatet ble et totrådet garn, og 679 meter. Jeg elsker dette garnet, så det skal legges pent i stashet og vente på at jeg har lyst og tid til å strikke med det.

SONY DSC SONY DSC

I går og dagen før har jeg teststrikket litt for Pinneguri. Lua Løv, som hun har skrevet om i bloggen sin. Hun ville se hvordan den ble i et håndspunnet garn, og jeg valgte et kjedetvinnet merinogarn (3-trådet) som jeg brukte. I overkant fargesprakende, men det funket likevel synes jeg. Strukturforskjellen på rillestrikk og glattstrikk gjør at løvene kommer fint frem selv om det er mye som foregår i garnet, og jeg er veldig fornøyd med ei ny lue. Usikkert når og om det kommer mønster, men jeg er i hvertfall kjempefornøyd 🙂

DSCN0926

4 kommentarer