Ukategorisert

Strikkeglede, strikkeglede, hvor har det blitt av deg?

For en fantastisk følelse å endelig få noe av pinnene igjen! Jeg sliter med akutt manglende strikkelyst, gleden har visst forduftet… Men i går kveld fikk jeg hvertfall strikket ferdig babyjakken som jeg begynte på i forrige uke. Den er strikket i Rowan 4-ply soft, og mønsteret er fra Elizabeth Zimmermanns «Knitters Almanac». Jeg har strikket den i målene til en 0-3 mnd gammel baby. Mangler knapper som passer til, så jeg må ute på knappejakt en dag, hvis ikke jeg tester knappeshopping på Etsy. Jeg har nemlig forelsket meg litt i disse knappene, tror dere de passer?

Photo 04.04.14 16 13 58

Til knappene er på plass så får det holde med et mobilbilde 😉

Neste prosjekt ut er siste stripesokken i garn fra Stray Cat Socks, på pinne 2,5 cm. Jeg hadde jo strikket første hælen i ensfarget Arwetta, men jeg ombestemte meg i går kveld og rakk opp. Den skal få stripehæl som resten av sokken har jeg bestemt meg for 😀

Photo 04.04.14 16 27 00

8 kommentarer

 • Kari

  Hm.Hadde hatt strikkestopp for lenge sidan, hadde eg vore så produktiv som deg. Men eg mistenker at strikkegleda sit ganske konstant fast hos deg, du treng nok berre ein pitteliten pause. Eg går forresten og ventar på den Zimmermann-boka du fann mønsteret i. Vart inspirert til å bestille den! Eg trudde det var baby surprize-jakka du strikka.. Er det mønsteret i boka?

  • Marianne

   Den gjør nok det, og den kommer nok tilbake igjen. 🙂 I den Knitters Almanac er den jakka jeg har strikket nå, men kikker du på denne så finner du Baby Surprise 🙂

 • Astrid Wehn

  Hei! For en nydelig babyjakke, og den blir nok ekstra søt med ugleknappene 🙂 strikkelysta kan forsvinne innimellom hos meg også, men den kommer plutselig tilbake. Det som er leit er at dagene blir lange uten strikkegleden… Men tro du meg – tar du en liten pause og leser ei bok eller finner på noe annet ei lita stund, så skal du se at strikkelysta kommer tilbake.
  Stray cat socks-sokkene dine blir så kule! Angrer på at jeg er så kjedelig når jeg handler garn at jeg går for trygge og kjedelige farger… Ta deg tid til å nyte sola mens den titter fram, kanskje en dose D-vitaminer er det som trengs for å få tilbake litt strikkeglede?

  • Marianne

   Den kommer nok tilbake igjen, mangler bare litt inspirasjon. Tenker det blir bedre etter spinning i helga, og Fortuna-tur neste helg 😀 Noen ganger er det lurt å gå utenfor komfortsonen, og strikke i farger som ikke er heelt som man bruker. Disse er knæsje for meg også, men på bena er det bare stas med litt gladsokker 😀

 • Mmmarianne

  Så fin jakka ble! Strikka en sånn på Gardermotreffet, jeg, i 2008. (Og amylin, som rekka opp og strikka meg på rett kjøl igjen når jeg hadde bumma lenge på lace’n ;-))

  Knitters Almanac er en favoritt her også. Har strikka to PI-shawl, og noen par Mittered Mittens(mulig de er i knitting without tears?). Også er jo boka morsom å bare lese.

  Sånne mojo-blokkeringer er pyton! Er litt der selv de siste dagene. Lurer på om det er ugleteppet og påsken som nærmer seg som lager litt sperre ;-p Så, bestilte garn og oppskrift til Tone-genseren i går, fra tonesveedesign/Flamingo garn for å få litt flow. I Puno Petit. …og hekler noen blommer i mens.

  God helg til deg, og krysser fingrene for at mojoen vender tilbake asap! kleM

  • Marianne

   Ja, boka er herlig! Jeg har ikke den Knitting Without Tears, så jeg aner egentlig ikke. Men det er en kjekk liten bok utenom de vanlige strikkebøkene. Spørs om jeg må finne på noe nytt for å få igang mojoen igjen jeg også, Jeg har jo garn til Anankesjalet nå 😀 Får se, skal få ferdig sokkene hvertfall, så har jeg et prosjekt mindre i kurva.

   Uglene mine blir ikke ferdig til påske, høsten er neste mål 😀 God helg og klem til deg også!

 • A9ta

  Lekker babyjakke som blir fin med ugleknapper vil jeg tro. Stripesokkene er til å bli glad av. Og går du lei av strikking kan du jo alltid spinne litt eller farge litt garn. Det er du også god på 🙂