Ukategorisert

Trønderrokktreff 2014

I helga var det endelig Trønderrokktreff på Quality Hotel Panorama på Tiller her i Trondheim! Endelig var helga som vi har planlagt så lenge kommet. 30 damer ble samlet på hotellet med rokker, ull og håndteiner, og noen strikkepinner. Det morsomme var at alle strikkerne spant før de reiste hjem igjen, mission complete! Hihi 😀

Vi startet helga med at alle som kom fikk seg en velkomstpose, navneskilt som også kan brukes som en diz (som Rhonna og Camilla sto for) og en vannflaske. Det har vært til tider stille på bloggen, og det kan ha noe å gjøre med at jeg og mamma har sydd 31 poser som var velkomstposen. Disse posene er laget slik at de kan henge på rokkene, og er en perfekt plass til å ha småting. Oppi posene hadde vi puttet det som jeg er avhengig av å ha tilgjengelig; en liten oljeflaske, en liten saks (Kitty Snips fra HiyaHiya – tusen takk til Fortuna som bidro med disse), en penn fra Trondheim Kommune (som også bidro med støtte til treffet), og 5 gram fin merino som var til en konkurranse.

20140428-134315.jpg

bilde

På lørdagen brukte vi tid på å bli bedre kjent, spinne, spise lunsj og så var det tid for et ullforedrag med Rhonna. Der fikk vi vite mer om forskjellige ullraser, og nyttige tips på hvordan skille forskjellig ull og hva som passer best til bestemte spinneprosjekter. Rhonna hadde lagd en perm, en «Spinners Journal» hvor hun hadde lagt inn info om saueraser, og eksempler på lokker, og kommersiell ull fra disse rasene. Foredraget ble avsluttet med å vise frem to feller, en merino og en blanding. Den ene ble delt opp og deltakerne fikk en unik sjanse til å kjøpe en god prøve av uvasket fell av utmerket kvalitet.

SONY DSC

Lørdag ettermiddag var det åpent marked hvor gjester og deltakere kunne kjøpe garn, ull, utstyr og håndteiner. Jeg hadde farget opp en god del på forhånd av treffet og hadde med meg ull som var 50% ull og 50% silke, en veldig god blanding å spinne.

20140428-134344.jpg

Selv så fant jeg meg noen godbiter; Malabrigo Nube, 50 gram ullblanding av merino/kamel/silke, en Magpie håndtein på 19 gram, en Sissel-tein på 29 gram og en russisk håndtein som er lokallaget i Klæbu. Alle teinene er prøvd og jeg er gulle fornøyd!

20140428-134330.jpg

På søndag var det en ny dag! Konkurransebidragene ble levert inn, og vinneren Sissel klarte å få til 127 (!!!) meter tråd av 5 gram merino, det er bra jobba det 😀 Resten av dagen var det spinning, utdeling av premietrekning og vi hadde en liten workshop med bruk av blandebrett og håndteiner.

SONY DSC

Hvis du har lyst til å se flere bilder fra treffet så kan du følge denne linken.

3 kommentarer