Ukategorisert

Jeg planlegger storprosjekt

Da jeg var på Lillehammer i fjor på spinnetreff kjøpte jeg en halvkilo merinoull som jeg tenkte kunne bli fin til et plagg, men jeg kom liksom aldri i gang. På spinnetreffet forrige helg ble jeg igjen inspirert da jeg så flere nydelige jakker og gensere som var strikket i håndspunnet garn. Da falt tankene tilbake på den halvkiloen med merinoull, og siden jeg har kjøpt «litt» Malabrigo Nube som også er merino, kan jeg kombinere de to. Så altså, planen min er: Jeg vil strikke hverdagsjakka til Ann Myhre, i håndspunnet garn.

8698926298_fec5f8f308_z
Foto: Ann Myhre – pinnehobby.blogspot.no

I går la jeg ut bilde på Facebook og Instagram, og spurte om hvilken kombinasjon jeg skal går for. Der ble det en klar overvekt av stemmer på den Nuben som er til venstre på bildet.

10339622_501053290021766_4529120401172258306_n

Men… jeg er fortsatt ikke helt sikker 😉 Så det spørs om jeg må begynne med hovedfargen, og så begynne på stripefargen etterhvert. Den til venstre synes jeg gir en varmere kombinasjon, men den til høyre gir en bedre kontrast og så liker jeg fargene godt, men den blir en kaldere kombinasjon. Hmm, vanskelige valg!

Tenker jeg begynner på hovedfargen, så får vi ser hvordan dette går, hvem vet, kanskje mønsterfargene forandrer seg når jeg spinner de, at jeg rett og slett bare må spinne begge??? Planen er å spinne en tynn tråd, og kjedetvinne til et tretrådet garn, jeg innbiller meg at det vil nuppe mindre, enn om jeg tvinner til et totrådet. Tiden vil vise 🙂

4 kommentarer

  • larsenbirgitte90

    Blir spennende å se! Har også 500 gram merino liggende til et storprosjekt, må bare få lånt meg en rokk! For spinner ikke det på håndtein! hehe. Jeg er enig med deg i fargene, liker godt den farge gløden i det til venstre på bildet. Samtidig vil det til høyre gi en tydeligere kontrast tror jeg. Lykke til med spinningen! 😀

  • mimouna

    Spennende prosjekt! 😀

    Begge fargene er flotte, men jeg ville prøvd stripefargen opp mot ansiktet og sett hvilken som passer best til deg. Jeg ser for eks ut som et spøkelse i kalde farger, uansett hvor fine de er.