Spinning

Leaf Mold – Happy Hooves Club September 2014

I høst åpnet fiberklubben Happy Hooves igjen, en klubb hvor man kan velge kardeflak eller tops. Jeg valgte top denne gangen, og får en nydelig remse ull hver mnd. I september var det eksklusiv ull, 65% superwash merino og 35% silke, derfor kom det 3 oz av den ulla istedet for 4 oz som er vanlig. Fargen heter Leaf Mold.

skjermbilde_2014-10-30_kl._14.39.43_0 copy

Med en gang jeg stakk hånda ned i posten med fiberen visste jeg at dette måtte på min nye håndtein fra Spanish Peacock. Den veier 20 gram og var perfekt til denne blandingen. Siden teinen er stor delte jeg fiberen inn i to deler, og spant første del på teinen før jeg nøstet den av og gikk løs på andre del. Jeg prøvde noe nytt denne gangen også, jeg brukte små ullballler som kjerne og nøstet tråden over på hver sin ball.

SONY DSC

img_9393

Nøstene la jeg så i hvert sitt Norgesglass og tvinnet derfra, funket perfekt! Selve tvinningen tok jeg på den elektriske rokken, venstre arm begynte å kjenne at det nå er på tide med en liten håndteinpause. Så i nærmeste fremtid blir det spinning på rokk 🙂

Resultatet ble 85 gram og 454 meter. Jeg har vel egentlig bestemt meg for at dette må bli en cowl (hals) til meg selv 🙂

SONY DSC