Spinning

På tide med et skikkelig spinneinnlegg

Gjett om jeg har mange spinnerier som jeg ikke har fått vist dere da! Jeg har vært flittig på rokken, men ikke så flittig med å ta bilder og telle tråder for å regne ut hvor mange meter de ble. Apropos bilder, jeg gleder meg som et lite barn til bedre bildelys igjen. Her har jeg ikke sett sola siden før julaften, og jeg savner dagslys og solglimt. Her er det bare grått, grått, grått eller så er det snøstorm som det har vært i dag.

Men tilbake til spinnefronten. Det første jeg har å vise frem en liten herlighet av lilla og burgunder som er spunnet av en Loop Bullseye Batt. Her var det 100 gram, og jeg har kjedetvinnet den til et 3-trådet garn med klare fargeskiller. Det endelige resultatet ble 371 meter på 104 gram.

SONY DSC SONY DSC

Det neste jeg har spunnet er en liten prøve egentlig. Jeg fikk en ny håndtein før jul, en håndtein fra Spanish Peacock med snøkrystaller (bilde nedenfor). Og da den kom måtte jeg ha noe ekstra fint å putte på. Valget  falt på ca 25 gram med «punis» som jeg hadde lagd selg på blandebrettet mitt. Der var det rosa, mintgrønn, lysblå og lilla merino, med innslag av grønt og lilla glitter. Dette kjedetvinnet jeg også, og endte opp med 117 meter på 34 gram.

SONY DSC

 

Den fine snøkrystallteina tror jeg ikke at jeg har fått vist frem før. Jeg ville prøve den skikkelig før jeg viste den frem her på bloggen. Dette er en håndtein som veier 18 gram. Den er lagd av tretypene kristtorn og valnøtt. Det fine hvite treet er kristtorn, og skaftet er valnøtt. Nå i jula så har jeg spunnet siste rest av et prosjekt jeg har hatt lenge. På bildet spinner jeg merino, silke og kamel. 1 halvdelen spant jeg på støttehåndttein, og siste halvdel på denne.

SONY DSC

Det siste som har kommet av rokken Rose er et hespe entrådet garn. Ulla var novemberfiberen i fiberklubben Happy Hooves, og er en Cotswold blanding. Jeg spant den entrådet og endte opp med nøyaktig 420 meter på 106 gram. Cotswold er en ulltype som ofte kalles falsk mohair, og det skjønner jeg når jeg ser på det ferdige hespet, for det er skikkelig loddent 🙂

SONY DSC

Neste prosjekt ut er 50/50 merino og tencel som jeg fikk i desember fra Happy Hooves, den har allerede kommet på rokken og jeg er godt i gang 🙂 Vet ikke helt om jeg skal kjedetvinne eller om det blir 2-trådet denne gangen.

SONY DSC

3 kommentarer