Spinning,  Strikking

Mariusgenser til meg selv

Å for en deilig tirsdag, helt stille, null planer og jeg kan styre med akkurat det jeg vil.

Jeg hadde jo opprinnelig tenkt å strikke meg Mariusgenser som VM-strikk når VM begynner om kort tid, men da jeg var ferdig med den grønne kjente jeg at jeg hadde lyst å starte på en ny genser nå. Genserstrikking har blitt en favorittstrikking hos meg. Jeg liker at jeg har strikketøyet lenge, og jeg kan strikke rundt på rundpinne. Før var jo sjal en stor favoritt, men da har man vrangsidene som bare blir lengre og lengre. Med en genser kan man bare strikke, strikke og strikke litt til. Og med en Marius er det i tillegg ekstremt mye strikking uten at det skjer noe som helt, hendene kan bare strikke i vei uten at hodet er påkoblet i det hele tatt 😉

Så ja, da den grønne lå til tørk, startet jeg på Mariusen min, knall lilla alpakka fra Sandnesgarn. Jeg strikker modell 32 i temaheftet Marius fra SandnesGarn, men har valgt å strikke den uten noe forming i midja. Nå nærmer det seg slutten på det andre nøstet, og jeg gleder meg til å se hvordan fargene blir sammen.

Skjermbilde 2015-02-03 kl. 14.05.08 copy

I går begynte jeg også på et nytt håndteinprosjekt. Da var det på tide å begynne på boksen med regnbueulla, ca 154 gram merino i 11 farger skal spinnes til små nøster på håndteina. Først ut er den gule, som spinnes på en Golding Antiqued Rosett II på 17 gram. Tenker jeg tvinner det til totrådet etterpå.

Skjermbilde 2015-02-03 kl. 14.09.02 copy

Har dere lest spinnebladet Ply? I den siste utgaven er det en artikkel om spinning i Norge, og bildene er fra Trønderrokktreffet 2014. Artig 😀

2 kommentarer

  • A9ta

    Hei. Herlig med blanke dager og koselig strikk. Tror Mariusen din blir helt knall. Den grønne ble i alle fall kjempefin. Du har mange flotte prosjekt på gang som jeg gleder meg til å kjenne på