Spinning,  Strikking

Historien om Snøhvit som ble til Nancy

Det var en gang en fell som kom til Tante Ull-heimen fra Australia, det skjedde i disse dager i 2011. Navnet på skjønnheten var Snøhvit, og var av rasen Polwarth. Fellen ble vasket, og 600 gram ble kardet og spunnet. Men så stoppet det der, og jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke garnet til. Jeg hadde spunnet det tretrådet, og vasket det. Tiden satte sitt preg på garnet, og det ble ganske støvete der det lå.

For en måned siden hadde garnet modnet i 4 år, og en dag ble det tent en lyspære over hodet mitt; «Jeg kan jo strikke meg en kofte»! Valget falt på en Nancykofte fra Kofteheftet til Sandnesgarn, og strikkefastheten stemte med 22 masker på 10 cm. Jeg farget polwarthen i sølvgrå, og valgte Ask fra Hifa som mønsterfarge.

Sent i går kveld ble jakken ferdig og den passer, jippi!!! Jeg er utrolig fornøyd, og det er selvfølgelig ekstra stas når det er håndspunnet, av ull som jeg selv har vasket, kardet, spunnet og farget 🙂

17092290297_b9927b5e9b_z 17113532959_a3cbab2fdc_z

3 kommentarer