Spinning

Et ekte spinneinnlegg!

Nå er det lenge siden jeg har blogget et ekte spinneinnlegg her inne. Men jeg har faktisk ganske mye på lur som er blitt ferdig, og som jeg ikke har skrevet om. Jeg har jo hatt en litt dårlig strikkeperiode, og da har jeg heller spunnet, spunnet masse. Kjekt når man har flere hobbyer som man kan styre med, og få litt variasjon.

Det første jeg har lyst til å vise frem i dag er et hespe jeg fikk ferdig for litt siden. Det er 200 gram fra Nunoco i en blanding merino/bambus/glitter. Fargen heter Patchouli, og jeg har spunnet det på minispinneren min. Jeg kjøpte 2 pakker, hver på 100 gram, og spant en pakke på hver sin spole før jeg tvinnet det til et totrådet garn. Endte opp med 752 meter på 200 gram, og ser for meg at dette faktisk ikke kan brukes til noe annet enn et sjal. Tenk dere da, et burgunderlilla sjal med masse (!) glitter.

IMG_1084

Det neste som er kommet av rokken, er faktisk det siste jeg ble ferdig med i går. 147 gram i blandingen 50% hund (tror det er Grønlandshund), og 50% polwarth (sau). Et mye mer rustikt resultat enn hva jeg normalt spinner, men det er supermykt, og jeg har spunnet det slik at det er mye luft inni og vil varme godt som en lue, votter osv. Her fikk jeg 338 meter på 147 gram, og jeg har spunnet det på reiserokken Joy.

Det neste er mer i min vanlige gate! Siste ulla som jeg fikk fra fiberklubben Three Waters Farm, 112 gram BFL i fargen «June’s Glow». Her var det ei flette i knallfarger som kom! Og siden at jeg var nettopp ferdig et hespe som jeg spant i selvstripende knallfarger, var jeg klar for å finne på noe annet med denne. Så jeg delte den opp for fraktalspinning. Den ene halvdelen av fletta spant jeg på en spole, og den andre halvdelen delte jeg opp i fire på langs og spant på den andre spolen. Når jeg da tvinnet det ble fargene godt blandet, men det kommer fortsatt til å bli fargefelt. Her har jeg null peiling på hva jeg skal bruke garnet til, men jeg fikk 390 meter på ca 112 gram. Dette spant jeg på Majacraft Rose.

IMG_1083

Og så de to siste. Det er to biter som jeg fikk til overs da jeg farget sist, i to nye farger. Forskjellen er at den ene har lilla, og den andre har ikke. Den øverste spant jeg på rokk, og så nøstet jeg det over på nøstemaskina, og tvinnet utsiden med innsiden av nøstet og fikk et totrådet garn på 180 meter og 31 gram.

IMG_1082

Det siste spant jeg på håndtein, og jeg lagde en kjedetvinneball for første gang før jeg tvinnet. Det betyr; da tråden var spunnet nøstet jeg tråden over på en liten ball, mens jeg gjorde klart til  kjedetvinning (heklet løkker samtidig som jeg nøstet på ballen). På den måten var det bare å tvinne på håndtein, uten å tenkte på heklebevegelsen som kjedetvinning er. Vanskelig forklart, men jeg håper det er forståelig, hvis ikke så bare spør, og jeg skal prøve på en bedre forklaring :p Her fikk jeg 108 meter på 31 gram, og det er 3-trådet.

Her er det ganske fint vær i dag også, så jeg tror jeg skal ta med meg bok og strikketøy ut, og slå leir på verandaen 😉 Håper dere får en fin lørdag!

2 kommentarer