Strikking

Teppe 2.0

Nytt strikkeprosjekt på pinnene, tamtarataaam, et teppe! :p «Det er bra Marianne, du har jo ingen på pinnene fra før» :p Men ingen som DETTE! Dette er teppe versjon 2.0 av yndlingsteppet mitt. For 8 år siden strikket jeg et teppe til meg selv i Drops Alpaca, hvitt. Det har blitt brukt hver eneste dag i 8 år, og er fortsatt veldig fint. Men i det siste har katta okkupert teppet, og det har blitt mer katteteppe enn Marianneteppe. Så nå er det på tide at jeg får meg et nytt teppe som jeg igjen kan ligge under på sofaen.

Tidligere denne uka bestilte jeg garn fra Tjorven.no, 15 nøster lys grå alpakka (grått blir ikke misfarget som hvitt), og et par dager etter kom garnet i posten. I går kveld fant jeg frem Karbonz-pinner i str 3,5 mm og startet opp prosjektet. Jeg la opp 10 ekstra masker slik at jeg får en rillekant på 5 masker på hver side, og så strikket jeg 5 riller før jeg begynte mønsteret. Mønsteret er et dåpsteppe fra Sandnesgarn, som strikkes sidelengs, slik at man legger opp masker som tilsvarer høyden på babyteppet, og feller av når det er bredt nok. Jeg legger opp samme maskeantall, bare at jeg legger opp slik at det tilsvarer bredden og strikker til det er langt nok som et voksenteppe.

IMG_1048

Jeg liker egentlig ikke å få ferdig ting, det er da jeg mister strikkemojoen, fordi jeg blir tatt ut av flytsonen og må begynne på noe nytt som jeg må sette meg inn i. Derfor elsker jeg tepper, og dette prosjektet kan jeg ha i evigheter, og heller strikke småting innimellom. Og alpakka da, jeg elsker å strikke med alpakka. Teppestrikking er som en koseklut for meg, trygghet på pinnene 🙂

2 kommentarer