Spinning,  Strikking

Grå shetlandsull

På Trønderrokktreffet i vår var vi så heldige at vi fikk muligheten til å kjøpe råull fra en Shetlandsfell. Jeg kjøpte 2 poser i tillegg til prøvene vi fikk, og i helga fikk jeg endelig rotet meg til å faktisk vaske ulla. Jeg har mer på vent, men shetlandsulla fikk komme først i køen. På lørdagskvelden håndkardet jeg en liten prøve som jeg spant på håndtein til et totrådet garn.

IMG_1444

I dag kardet jeg resten av ulla på kardemaskina mi. Ulla fikk seg tre runder i kardemaskina før jeg sa meg fornøyd med resultatet. Og så fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt, enn å bare ta kardeflaket av trommelen. Jeg hadde to alternativer, enten å bruke en diz og lage et kardebånd, eller lage små tuller som jeg kan spinne rett fra. Jeg valgte det siste! Fikk ca 9 tuller per kardetrommel, og jeg brukte ikke lange tiden. Genialt!

IMG_1445

Er ikke dette et herlig syn! 340 gram nyvasket og ferdigkardet Shetlandsull som er klart for spinning.

IMG_1451

Var selvfølgelig veldig spent på hvordan det var å spinne fra tullene, så rokken måtte frem og det var som en drøm å spinne fra slike tuller. Nå skal det spinnes 😀

IMG_1454

Men først, strikking i kveld. Har begynt på en ny jakke til meg selv i Finull fra Rauma, nemlig Damejakka Elinor. Og jeg er visst i det grå hjørnet, for den er også grå :p

2 kommentarer