Spinning,  Strikking

Lese mønster på ipad?

God kveld i stua! Tenkte jeg skulle titte innom bloggen for å komme med et lite tips om en app jeg fant da jeg skulle begynne på et nytt strikkeprosjekt. For på pinnene nå har jeg et sjal i det siste garnet som kom av rokken. Men da jeg skulle begynne så tenkte jeg at det hadde vært kjekt uten papir, og med en løsning slik at jeg lett kunne markere hvor jeg var i mønsteret. Det var da jeg til slutt fant programmet JKnit lite, et gratisprogram hvor man kan lagre pdf’ene sine, og legge til en radteller/markeringslinje i mønsterdiagrammet. Det geniale var at man kan justere linja slik at den passer perfekt til diagramradene, og når man har gjort ferdig en rad, så dobbeltrykker man med fingeren over linja, og linja flytter seg opp til neste rad. Vil du nedover i mønsteret igjen, så trykker man under linja. Så det fungerer egentlig som en radteller, samtidig som et kjekt markeringsverktøy. Så hvis du har en iPad, så anbefaler hvertfall jeg denne appen. Og ja! I innstillinger kan man lett slå på en funksjon slik at ipaden ikke går i dvale mens man har appen oppe, men når man gjør andre ting på ipaden, så går den i dvale som vanlig.

IMG_0057

Og til slutt bilde av sjalet jeg strikker, Clothilde i håndspunnet gradient pack fra Hilltop Cloud 🙂 Jeg bruker pinne 5,5 mm.

IMG_1278

Én kommentar