Strikking

Lopper!

Endelig fikk jeg «baken» i gir og tok med meg kamera og Damejakka Loppa ut i hagen, nå var det på høy tid med en bloggoppdatering på denne fantastiske jakka. Den har jo vært ferdig i nesten 2 uker, og den er allerede godt brukt (ja, den er ikke nyblokket der den henger :p). Jeg har tenkt på å strikke denne jakka lenge, men har liksom ikke funnet garnet som fristet for meg. Plutselig så jeg på Ravelry at Nøstebarn klassifiserer 2-trådet Nøstebarngarn i samme kategori som Ask og Finull, og da kom ideen om at jeg kan jo bruke Nøstebarn til akkurat dette mønsteret. Som sagt, så gjort! Jeg bestilte meg garn, og er overlykkelig over at jeg valgte å bruke akkurat dette garnet. Det er fantastisk, og ikke minst det at jeg nå har en jakke som veier kun 234 gram INKLUDERT knappene!

DSCN1322

Jeg har brukt pinner som som ga meg samme strikkefasthet som det står i mønsteret (pinne 3 mm og 3,5 mm) og min er strikket i størrelse L. Fargene jeg har brukt heter Oker, Havblå, Mosegrønn, Natur og Lilla. Jeg har ikke fulgt mønsteret slavisk, og har byttet farger slik at det ble som jeg ville. Kantene ble i samme farge som bunnfargen, og jeg har brukt litt «kunstnerisk frihet» på hvordan tolke mønsterdiagrammet og fargebruk. Til slutt sydde jeg på knapper som jeg har bestilt på Ebay, treknapper i hjerteform.

DSCN1324 DSCN1325

Denne skal varme godt i tiden fremover, perfekt nå som det begynner å bli høst 🙂

7 kommentarer

 • Bente L Pedersen

  Hei Marianne ?
  kjempefin loppe du har strikka ?
  jeg så jo plutselig i går at du hadde laga videopod ?????
  den likte jeg og håper du fortsetter med det fremover. Ha ellers ei fin uke med masse strikke/spinnetid ??

 • Caroline

  Hei! Nydelig jakke! Jeg ser at du har strikket Nancykofta også, du er kjempeflink! Hvilken synes du var enklest å strikke? Godt nytt år! 🙂

  • Marianne

   Hei!

   Jeg tror de to jakkene er ganske så like i nivå, forskjellen er jo at loppa strikkes ovenfra og ned (lettere å prøve på underveis og få perfekt), og nancy strikkes nedenfra og opp 🙂

   • Caroline

    Takk for veldig raskt svar! 🙂 Jeg tror jeg starter med loppejakka, dette blir min aller første jakke noensinne! 😀