Strikking

Sokkedilla

DSCN1330

I det siste har jeg hatt litt sokkedilla, sokkedilla på sokker som jeg kan strikke etter fri fantasi og så bruke hælen fra Fish Kiss Lips Heel-mønsteret. Den er min nye favoritt, fordi sokken sitter som støpt på foten min. Det første sokkeparet jeg har fått ferdig er til meg selv, strikket i Regia Fluormania fra Garnbutikken Fortuna. På podcasten snakket jeg jo om at jeg var redd for at de skulle farge veldig av under vask, men de berget etter at jeg gjorde noen grep for å prøve å unngå det. Før jeg vasket de med milo la jeg de i ei skål med vann og eddik som jeg kjørte i microen, 3 minutter tror jeg det var. Så ordnet jeg vaskevann med Milo og en dæsj eddik, før jeg så skylte de i rent vann. Det blødde litt rosa, men det farget ikke av, og ikke ble de blasse i fargen. Hurra!

DSCN1333

Disse er strikket med utgangspunkt i mønsterdelen fra sokkene Blueberry Waffle Socks, bare at jeg har memorert diagrammet og strikket fritt etter mitt hodet. På disse brukte jeg Judith Magic Cast On, og la opp 14 masker på hver pinne (28 masker), økte til 56 masker og brukte fotmalen jeg lagde meg for å få de akkurat perfekt. På mine sokker i str 34, brukte jeg akkurat 60 gram, på pinne 2,25 mm.

DSCN1334

Det andre paret som er ferdig er disse sokkene til Sofia. Strikket med en fotlengde på 17 cm, helt vanlige, strikket fra ankelen og ned mot tåa. Har strikket Fish Kiss Lips Heel på disse også, men med en stjernetå istedet for tåfelling i begge sider med maskesting til slutt for å lukke tåa. Disse er strikket i Fabel fra Drops, fargen heter Godis og er nr 901. Disse er strikket på pinne 2,5 mm.

DSCN1339

Jeg har allerede et nytt par på pinnene, denne gang i ensfarget og flerfarget Arwetta, strikk i vei!