Spinning

Falkland og shetland fra rokken

For lenge siden kjøpte jeg to fletter Falkland i farger som jeg egentlig ikke likte da de kom. Men nå er den siste også spunnet. Jeg startet jo så friskt på tyrkisk håndtein, men ga opp etter 10 gram :p Resten har jeg spunnet på rokk og kjedetvinnet til slutt. Resultatet jeg sitter igjen med er 274 meter tretrådet garn på 97 gram, og så har jeg et lite hespe tvinnet på samme måte fra håndteinen. Kjøpt, spunnet, tvinnet og ferdig! Dette blir det nok ikke jeg som kommer til å strikke av. Fine farger altså, bare ikke mine farger i det hele tatt 🙂

DSCN1389

DSCN1390

Det andre som er ferdig er jeg MYE mer fornøyd med! Det er shetlandsulla som jeg kjøpte på Trønderrokktreffet i 2015. Den har jeg vasket, kardet og så spunnet. Jeg har tvinnet det som et ekte tretrådet garn, og jeg fikk 1002 meter på 308 gram, altså 325meter/100gram og sport weight tykkelse. Jeg har null peil på hva jeg skal bruke det til, det er jo en del meter. Det er spunnet ganske så woolen siden at jeg kardet det, og har spunnet fra tuller. Men helt ekte woolen er det ikke, siden at jeg har variert spinnemetoden litt. Jeg hadde jo vasket ulla før jeg spant den, men den var fortsatt utrolig skitten da jeg skulle vaske garnet. Tror jeg brukte 7 vaskevann før vannet ble klart og jeg sa meg fornøyd med et rent garn 🙂

Jeg legger inn litt bilder fra prosessen, jeg er så fornøyd 🙂

IMG_1445

IMG_1451  IMG_1444

DSCN1391 DSCN1394