Spinning

Ullvask – Rambouillet

På treffet i mars fikk vi muligheten til å kjøpe av en finfin Rambouillet-fell som Rhonna hadde fått tak i. Jeg kjøpte en bit (som jeg enda ikke har veid, men som fikk plass i 2 3-litersposer), men den har ligget siden da, uten at jeg fikk vasket det.

I går fikk jeg lyst til å vaske den, og satte i gang. Denne gangen lot jeg ulla ligge en god stund i bare vann (i en stor vaskepose med store hull) før jeg begynte å vaske, slik at skitten kunne få løsne skikkelig før jeg hadde såpe og varmvann oppi for å få vekk lanolinen. Tror jeg brukte 3 runder med såpevann, og 3 runder med rent vann før vannet var ganske klart og jeg la ulla til tørk. Nå ligger den oppå klesstativet og tørker, det tar nok en stund, men jeg gleder meg! Krysser fingre og ben for at den ikke har tovet, og at jeg har fått den renere enn hva jeg fikk Shetlandsulla i sommer.

IMG_2120

Rambouillet er en fin ull som vi også kaller for fransk merino, og er i merinofamilien. Det er en fin ull, som har litt lengre fibre enn merino, men likevel har mykheten som merino har. Fibrene har en lengde på 5-10 cm, men kan bli opp til 12,5 cm lange.

2 kommentarer

    • Marianne

      Takk Tove <3 Jeg har ikke bestemt meg enda, men det fineste resultatet blir nok helt klart om jeg kammer den, eller så har jeg også vurdert håndkardene. Må se når den er helt tørr 🙂