Spinning

Superwash BFL fra rokken

Rett før jul bestilte jeg meg ei flette superwash BFL fra Sweetgeorgia Yarn, og planen var at det skulle spinnes til sokker siden jeg var litt hekta da jeg hadde håndspunnet garn på sokkepinnene.

Fargen jeg bestilte heter Tapestry, og da jeg fikk den delte jeg den opp i 4 deler på langs. Planen var at jeg skulle kjedetvinne garnet, men jeg delte den opp i 4 fordi jeg ville ha flere og mindre fargestriper. Hadde jeg bare spunnet rett fra fletta ville det blitt en repetisjon av stripene, nå blir det 4 repetisjoner.

IMG_2328

Entråden spant jeg som vanlig, men jeg tvinnet litt ekstra da jeg tvinnet, i håp om at det blir litt mer slitesterkt. Jeg kunne selvfølgelig blandet inn nylon, eller valgt en ull som er mer typisk sokkeull. Men jeg likte denne, jeg har gjort mitt beste med tvinningen, og så får sokkene vare så lenge de varer. Det blir finsokker eller ha-bena-på-bordet-sokker om du vil 😉 Jeg skal strikke de på pinne 2,5 tenker jeg, sånn at de blir litt tette.

IMG_2345

Straks skal de på pinnene, men jeg har bestilt meg ny Knitpro Zing-pinne som jeg tenkte å teste til magic loop på disse sokkene. Så, først må pinnen komme, og så kan jeg strikke sokker av egenlaget garn.

Av 100 gram garn, fikk jeg 334 meter 3-trådet garn.

IMG_2344

5 kommentarer