Strikking

Damejakka Elinor

IMG_2652

Den følelsen man får, når man samler en haug trådender i hendene og tusler bort til søppelkassa og kaster de. Et prosjekt er ferdig, den følelsen er fantastisk! Spesielt når man endelig får fullført noe som man har holdt på med lenge. Endelig er det ferdig, endelig har jeg fått meg et nytt plagg. Sånn hadde jeg det i går kveld, da trådene på Damejakka Elinor var festet, og jeg la jakka i vaskemaskinen for en ullvask.

IMG_2670

Jeg begynte på Elinor i fjor sommer, da jeg vant et mønster fra Pinneguri under Tour de Fleece. Jeg valgte meg mønsteret Elinor, og kjøpte meg grått Finullgarn på Husfliden. Jeg begynte så friskt, men som livet ellers, skjedde det ting som gjorde at Elinor ble liggende på vent. I den siste tiden har jeg tatt meg sammen, og bestemte meg for at NÅ måtte jeg gjøre ferdig denne jakka. Et ekstra påskudd er at jeg har lyst på ny jakke til spinnetreffet som er første helga på mars. Nå er den ferdig!

IMG_2612

7 nøster Finull fra Rauma har jeg brukt til størrelse L. Den er strikket på pinne 2,5 mm og 3 mm. Jeg lagde meg 9 knappehull, og så har jeg sydd på pyntebånd på innsiden av kantene for å skjule klippekanten. Siden Finull er 100% ull heklet jeg bare et par kanter, vasket jakka og klippet opp enda. Det var egentlig derfor jeg kjøpte akkurat Finull, fordi jeg ville strikke i et garn hvor jeg slapp å bruke symaskin før jeg klippet opp.

Jeg er ikke helt fornøyd med ene knappekanten, så den skal jeg rekke opp i kveld, og få knappehullene litt mer midt på perlestrikken. Men det er bare finpuss 🙂

Ferdig og jeg er superduperfornøyd!

IMG_2617
Paddy måtte bli med på et bilde han også <3

10 kommentarer

 • Pinneguri

  Det har ikke tatt så lang tid, egentlig?

  Superfin til deg, Marianne, og den satt pent på deg 😀 Jeg er overraska over at du bare trengte 7 nøster med Finull, jeg tenker alltid at man trenger nærmere 450-500 gram i Finull for voksen damejakke. Veldig fint at den blei så pass lett.
  Lykke til med spinnetreffet, og slit’n!

  • Marianne

   Tatt lengre tid enn hva jeg trodde det skulle ta, men sånn går det når man ikke strikker på den 😉 Ja, jeg så for meg at den ble mye tyngre, men den er veldig lett og fin, og så tror jeg den kommer til å vare i 100. Finull <3 Takk takk 🙂

 • Astrid

  Wow, så fin jakka ble til deg! Den går rett inn i kategorien klassiker 😀 Nå havna denne også på strikkelista mi… tjihi…

 • Maja

  Sååååå nydelig! Jeg har sett flere fine Ellinor-jakker i det siste, så nå har den sneket seg inn på lista mi og:) den satt kjempefint på deg.

 • A9ta

  Flott jakke på ei super dame. Ei tidløs jakke. Til grått kan du bruke mange farger og jeg vet at du har mange lekre sjal. Både strikkede og vevde. Godt å bli ferdig med et prosjekt. Fin katt har du også ?