Spinning,  Strikking

Hemmelig jakt på sangfuglen

IMG_2522

Den siste uka har jeg hemmeligstrikket på et par votter som mamma fikk i morsdagsgave i dag 🙂 På tirsdagen kom jeg over et bilde på Instagram med disse vottene på. Mamma er jo en «smule» glad i fugler, og da jeg så disse så måtte jeg bare strikke de til henne. Mønsteret heter Songbird mittens, og er designet av Erica Heusser. De er strikket i fingering weight garn, så jeg gikk i lageret mitt og fant to nøster med håndspunnet garn. Det rødoransje er Falkland fra Three Waters Farm, og det hvite er Suffolk som jeg har vasket og kardet selv.

DSCN1444

Det var en litt pussig strikkefasthet på de, i mønsteret sto det at 40 masker på pinne 2,75, skulle gi 10 cm, og en medium damestørrelse. Jeg gikk ned til pinne 2,25, lå akkurat i overkant av 40 masker på 10 cm, og fikk en stor damestørrelse som passet perfekt 🙂

DSCN1446 DSCN1449 DSCN1454

Jeg elsket dette prosjektet, utrolig bra mønster med diagrammer for venstre og høyre vott og tomler, og så er det noe helt eget å strikke med mitt eget garn. Jeg elsker det!

3 kommentarer