Spinning,  Strikking

Ny kardemaskin og nytt strikketøy

For et par uker siden valgte jeg å legge ut kardemaskinen min for salg, og heller kjøpe meg en som passer mine behov bedre. Valget falt på en Ashford Fin fra Spinnvilt, som har et kardeklede på 120 TPI (spisser per tomme). Da den kom, fant jeg frem Rambouillet (fransk merino) som jeg kjøpte på Trønderrokktreffet i fjor. Ulla var ferdig vasket, men ikke kardet siden at jeg ikke fikk det resultatet jeg ville med min gamle kardemaskin. Men med denne ble jobben noe helt annet! Jeg børster alle lokkene med en flikkerbørste før jeg putter de inn i kardemaskin slik at de er åpne og fine.

IMG_2871

Hver kardeflak tar jeg gjennom kardemaskinen 3 ganger, og så ender jeg opp med et flak på 30-50 gram. Nå begynner jeg å nærme meg slutten på boksen med råull, men jeg tenkte at jeg skulle karde ferdig alt før jeg finner ut hva jeg skal gjøre videre. God mulig at jeg skal legge det til sides til den dagen jeg vet hva jeg vil bruke ulla til. Men når den dagen kommer, er den hvertfall ferdigpreparert og klar til spinning.

IMG_2856

Nå i påska har jeg også ENDELIG funnet meg et nytt strikketøy 😉 Jeg slengte meg på en samstrikk av Siri-koften av Linnea Öhman (Ravelry-lenke).

©Linnea Öhman
©Linnea Öhman

Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bli med, men så kom jeg på at jeg hadde jo faktisk 500 gram Norsk Pelsull fra Hillesvåg i garnlageret, og det er jo en nydelig jakke. Så plutselig var jeg med jeg også 🙂 Min strikkes i en mørk lillafarge som jeg har kjøpt på Garnbutikken Fortuna, på pinne 3,5 mm og 4 mm. Har ikke kommet så langt, for det har vært litt begrenset med strikketid, men nå er jeg i gang.

IMG_2881

9 kommentarer

 • Bente

  Bi sååååå fin ?
  Skulle vært mulug å sitte på skuldra di når du vasker og karder ull. Trenger opplæring ?

  • Marianne

   Takk Bente 🙂 Kanskje jeg skulle testet ut Periscope til noe sånt? Hmm, det må jeg tenke litt på.

 • Siv

  Gratulerer med ny kardemaskin!!? Så digg! Hvor mange tpi var det på den du hadde med på Trønderrokktreffet? ser nydelig ut ulla du har kardet. Fortsatt god påske!?

  • Marianne

   Takk 😀 Den på treffet var på 72 TPI, så det merkes at den er nesten dobbelt så fin i kardekledet. Nå storkoser jeg meg veldig altså!

   Jakka ja, den strikkes frem og tilbake, men det hadde ikke vært så vanskelig å legge opp klippemasker og bare strikke rundt. Men jeg øver meg på å strikke/like vrangmasker :p Og det går veldig greit, kjekt at jeg slipper å montere noe til slutt også. Mønsteret er kjempefint, jeg har det på engelsk og det er lett forståelig, tenker også at hvis du følger mønster på bærestykket, så er det enkelt å tilpasse etter at man har delt av til ermer 🙂

   Fortsatt god påske til deg også, håper din har vært strålende!

 • Siv

  Jakka blir sikkert knallfin forøvrig! Skal den strikkes fram og tilbake hele veien ned? Eller tenker du å klippe litt?
  Frister litt den jakka altså! Er mønsteret godt skrevet synes du? Er det lett å tilpasse underveis?

 • Marianne

  Hei. Berre litt nysgjerrig på di gamle kardemaskin; kva merke var den? Driv og vurderer kjøp av maskin for å prøve å karde ull av Gamalnorsk spelsau ?

  • Marianne

   Hei! Jeg hadde en Louét først 🙂 Angrer ikke på at jeg byttet til Ashford, den karder så mye jevnere. Kanskje en Ashford standard hadde vært noe til spelsau?