Spinning

Spinneri, spinneraaa

Jeg har vært ganske så flittig på rokken i det siste, men jeg har vært supersløv med å få resultatet ut på bloggen. Uansett, det har samlet seg opp en liten haug på stua med ferdigspunnet garn. Jeg klarer nemlig ikke rydde det vekk før jeg har fått skrevet på meter og vekt, og blogget det. Så i dag var det bare å ta meg selv i nakken og sette i gang. Eller, jeg har tatt bilder, og før jeg publiserer må jeg sette meg ned og telle alt for mange tråder for å finne hvor mange meter jeg har på hvert nøste.

Vet dere forresten hvordan man finner ut hvor mange meter garn man har spunnet? Når jeg er ferdig med å spinne et garn, lager jeg alltid et hespe og vasker det med en gang. Jeg synes nemlig ikke at garnet er 100% ferdig før det er vasket og tørket. Det har faktisk ganske mye å si for resultatet, siden at garnet blomstrer etter at det får seg et bad. Men tilbake til meter, når garnet er vasket og tørket teller jeg hvor mange tråder det er i hespet, og måler hva omkretsen på hespet er (eller diameteren som ganges med 2 og gir meg omkretsen). Etter at jeg har fått vite antall tråder og omkrets, ganger jeg trådene med omkretsen (f.eks 100 tråder x en omkrets på 1,5 m = 150 meter garn).

Det første jeg har å vise frem er et lite nøste 100% kasjmir, 33 gram veier det. Og her fikk jeg 138 meter. Jeg lurer litt på om jeg skal strikke en liten babylue av det, som skal spares til en helt spesiell baby en gang i fremtiden. Det var første gangen jeg spant kasjmir, og jeg spant det på rokken Rose fra Majacraft. Jeg ble utrolig positiv overrasket over kasmiren. Jeg tenkte at den ville være litt vanskelig å spinne, men det var en fryd. Kasjmir må jeg helt klart spinne mer av!

IMG_2904
33 gram – 138 meter – 2 tråder

IMG_2902

Og så over til denne fargekatastrofen:
IMG_2731

Her har jeg spunnet 215 gram med targhee som jeg fikk i fiberklubben Spunky på januar. Jeg spant hver sin flette på hver sin spole, og tvinnet til et totrådet garn. Mens jeg tvinnet angret jeg meg VELDIG! For det ble en liten katastrofe etter min mening, fargene matchet ikke sammen en eneste plass, og saken ble ikke bedre da jeg kjedetvinnet en liten rest som var igjen på spolen. Jeg angret meg som en hund på at jeg ikke hadde kjedetvinnet det. Humøret var på bånn, og en vask hjalp ikke særlig heller, det så like ille ut etterpå. Så da gikk jeg til fargene mine og lagde et lilla fargebad som det våte hespet ble lagt oppi. Og etter en halvtime kunne jeg løfte opp dette lilla mirakelet:

IMG_2914
215 gram – 1249 meter – 2 tråder

Nå elsker jeg garnet, og det skal helt klart brukes på noe til meg selv. Elsk! Her fikk jeg 1249 meter to-trådet garn på 215 gram.

IMG_2912

Det neste i rekken er ei flette Malabrigo Nube i fargen Cereza. Den spant jeg på Hansen minispinner. Jeg begynte på forrige spinnesøndag i Trønderrokk, altså første søndagen i februar, men det gikk i snegletempo å få den ferdig.. Planen var å få spunnet ferdig fletta før Trønderrokktreffet, men, rokken var lite medgjørlig på lørdagen, så jeg endte opp å begynne på en ny flette i stedet, og så har jeg spunnet ferdig denne i ettertid.

Nesten så jeg skulle kjøpt en lottokupong når jeg endte opp med disse to endene etter tvinning!

IMG_2858

Her fikk jeg 589 meter på 112 gram. Denne skal mamma få tenkte jeg. Jeg bruker sjelden rødt, men den er mer henne, så den går i hennes favør 🙂

IMG_2907 IMG_2906

Og det siste! Spinneprosjektet jeg startet på Trønderrokktreffet. 224 gram selvfarget Polwarth som jeg spant og kjedetvinnet etterpå. Her fikk jeg 653 meter på 224 gram. Dette har jeg tenkt å bruke i en genser til meg selv. Har farget opp 260 gram polwarth i den grønnfargen som dere ser, og jeg tenkte å ha den som bunnfarge, og så stripe med det flerfargete nøstet. Aner ikke hva jeg skal strikke enda, men det skal bli en jakke/genser til meg selv. Må bare komme igang med det grønne på Hansen 🙂

IMG_2911
224 gram – 653 meter – 3-trådet kjedetvinnet

IMG_2909

4 kommentarer