Spinning

Vel overstått Trønderrokktreff 2016

I helga var Trønderrokktreffet 2016 her i Trondheim på Quality Hotel Panorama Tiller. 34 damer var innom i løpet av helga med masse godt humør, rokker, håndteiner, strikkepinner, garn og ull. En fantastisk herlig helg var det, og i ettertid sitter man igjen med masse gode opplevelser og et godt påfyll av inspirasjon og spinneglede.

Vi startet spinnetreffet på lørdag klokken 0900 og lenge før åpningen var rommet fylt opp med rokker og spinnende damer. Da deltakerne kom fikk de utdelt et navneskilt formet som en geit, og en pose med Trønderrokk-logo utenpå. Tanken var at posen kan brukes videre som prosjektpose, spinnepose, oppbevaring til ull osv. I snora på posen var det også festet en liten maskemarkør, en trønderbart selvfølgelig, den må jo bare være tilstede på et Trønderrokktreff, til og med maskoten i logoen har jo trønderbart 😉

I posen var det:

  • En liten prøve kasjmir
  • En boks håndtein/rokkekrem laget av Kjerringrokk.etsy.com
  • Et WPI kontrollkort laget av Succaplokki.etsy.com med logoen til årets treff
  • Maskemarkører fra Jens Hoff Garn&Ide
  • En overraskelsespose fra Sommer AS med diverse fra deres sortiment

Etter at vi hadde ønsket velkommen startet vi å spinne og spant i en times før vi klokken 11 hadde en liten gjennomgang av karding og bruk av kardemaskiner og håndkarder, og så var det spinning frem til lunsj.

12809599_10153289895182691_1686296893023484150_n

Etter lunsj på lørdag var det klart for Rhonnas ullforedrag vol. 3 🙂 I år fikk vi vite mer om rasene Cotswold, Cormo og Corriedale. Under foredraget går hun gjennom egenskapene til de forskjellige rasene og litt fakta om sauene. Hun hadde også med seg spinneprøver og helt til slutt fikk alle utdelt mapper med det skriftlige fra foredraget og et eksempel fra hver ullrase som er kommersielt preparert. Vi var også så heldig å få med oss en god pose råull av hver rase hjem, slik at vi kan vaske og preparere et eksempel av Cotswold, Cormo og Corriedale. For dere som lurer på hvor den gode lukta fra Rhonnas garn kommer fra, så er det lavendelsåpe, Lavender Fields fra http://goodiesunlimited.com som hun har liggende blant garnet sitt 🙂 Såpene anbefales til vanlig bruk også, mine favoritter er Blueberry Honeysuckle til håndvask og Fresh Clay til ansiktsrens.

På lørdag ettermiddag var det klart for marked, som ble en suksess! Så stor suksess at jeg fikk ikke tatt et eneste bilde av bonanzaen! På salgsbordene hadde vi ull og garn fra Fortuna, salg av garnboller i tre laget av Arnt Følling, russiske støttehåndteiner fra Snickarboa, ull og rokkeposer fra TanteUll, håndteiner, håndteinstativer og markører fra Kjerringrokk, sokkeposer og markører fra Elise, ull fra Tone, ull fra Solveig, strikkeposer fra Bente, ull fra Eliza og ull fra Heidi Kim.

Middagen på lørdagen tok vi på Egon City Syd, før vi gikk tilbake til hotellet og spant utover kvelden. Klokka 23 ble spinnerommet lukket.

12819470_10153289896797691_4532068215620698188_o

På søndag var det klart for en ny dag, en litt roligere dag. Men vi hadde en liten bolk med tvinning, og så var det klart for konkurransen klokken 11. Dette året gikk vi for en ny vri og kjørte ullquiz på de sauerasene som er blitt snakket om i foredraget til Rhonna i de 3 årene vi har hatt treff. Rhonna hadde laget en plakat, og vi som deltok skulle matche bilde, navn og ullprøve sammen. En veldig morsom konkurranse og vinneren fikk faktisk 22 av 22 riktige!

Før lunsj søndag tok vi trekning av premier. Vi hadde masse fine premier, det var 2 x sokkeull fra Spinnvilt.no (tusen takk!), strikkepremie med strømpepinne sett i KnitproZing, ullfletter fra GarnbutikkenFortuna (tusen takk!), puter, duftelys blant annet.

Tusen takk til alle som kom, og tusen takk for gode samtaler, inspirasjon og masse latter! Vi sees neste år 🙂