Strikking

På pinnene – lilla er fortsatt fargen

Jeg tenkte at jeg kunne ta en liten oppdatering med hva jeg har på pinnene nå for tiden, som jeg ser som aktive prosjekter. I tillegg så har jeg jo også alpakkateppet og sokkeresteteppet, men de er liksom mer der som langtidsprosjekter og innimellom-strikking. Nå da jeg har lagt inn bildene ser jeg at her ble det mye lilla! Men igjen, det er jo ikke akkurat en hemmelighet at jeg liker lilla 😉 Kanskje er det sånn at når inspirasjonen har vært borte, så er det fint å finne igjen inspirasjon i den fargen man kjenner mest for? <3

Sirikofta av Linnea Öhman

Sirikofta begynte jeg på i påska og den strikkes i lilla Pelsullgarn fra Hillesvåg. Jeg strikker den på pinne 4mm, og kantene strikkes på 3,5mm. Jeg lå midt i mellom str M og L, men valget å gå for M, siden at jeg av erfaring vet at dette garnet vokser ved bruk. Det er veldig lite spenst i ulla, og også lite minne. Så når den siger, så siger den. Heldigvis så hjelper det med en vask igjen. Men ikke misforstå, jeg ELSKER dette garnet, så godt å strikke med. Og jeg har prøvd den på, og tror at den blir veldig bra. Nå er jeg ferdig med bolen og det første ermet. En halv erme igjen, og kanter, straks ferdig 😀 Jeg har vært og kjøpt knapper også, jeg fant fine lilla knapper på 15mm på Jens Hoff, gleder meg til å sy de på 🙂

IMG_3046

BFF socks av Cookie A

Disse sokkene begynte jeg på kvelden før spinnetreffet på mars. De har ligget til marinering og «i tvil-boksen» en stund. Men nå har jeg bestemt meg for at de skal strikkes ferdig! Jeg strikker begge «samtidig» og om en mønsterrapport er jeg klar for hælen på begge to. Jeg lurer faktisk på om jeg skal strikke på de i dag, sånn at hælene er unnagjort og jeg kan ha de som «tankeløs» strikking neste gang jeg trenger det? I går kveld var jeg på Strikkekino og da var det disse som fikk bli med. Det er jo fletting, men bare hver 6. omg, og i kinosalen er det litt lys, så det var null problem. Disse strikker jeg på pinne 2,25mm og bruker Drops Fabel sokkegarn.

IMG_3043

Bayerische Socks av Eunny Jang

Og så det mest nyfødte prosjektet! Bayerische socks av Eunny Jang! For en god del år tilbake strikket jeg et par i Opal sokkegarn. Det er faktisk så lenge siden at det var før denne bloggen eksisterte, men Ravelry skuffer ikke, så her kan dere sokkene fra 2007. De sokkene begynner å få hull i foten nå, og så ønsker jeg meg et par i lilla også. Disse strikkes på pinne 2mm i Wollmeise Twin, i fargen Igor.

 

IMG_3045

Nå tror jeg at jeg skal lage meg en kopp te og sette i gang med hælene på BFF-sokkene her, så er det gjort 🙂

God helg!

2 kommentarer

    • Marianne

      Takk 🙂 Jakken er felt av i kveld, men venter på dagslyset før jeg plukker opp til kantene. Så i kveld blir det litt spinning istedet 🙂