Spinning

Fiberprepping

Denne våren har det skjedd noe med meg. Det som har skjedd er at jeg har sett lyset når det kommer til å preparere ull selv, og gjøre alt fra begynnelsen av. Mye av grunnen til at det har klikket nå er at jeg har funnet en vaskemåte som jeg blir fornøyd med, og som er effektiv og ikke så arbeidskrevende. Den andre grunnen er den nye kardemaskinen. Med den får jeg det resultatet som jeg vil ha, og som jeg krever for å få en ull som jeg kan si meg fornøyd med.

Skjermbilde 2016-06-01 kl. 13.26.50

Her ser dere noe av det jeg jobber med nå. Det var Corriedale som jeg kjøpte på Trønderrokktreffet i år. Det er den reneste råulla jeg noen gang har sett! Det var knapt et rusk inni ulla, og jeg trengte heller ikke mange skyllevann for å få den ren. Da den var tørket kardet jeg den, og siden at det var ganske store fargekontraster i ulla, så kardet jeg først alt en gang, og så kardet jeg flakene 1 eller 2 ganger til, mens jeg delte de opp og blandet fargene godt, slik at jeg fikk ull som har en jevn farge.

Nå sitter jeg igjen med 194 gram Corriedale som er kardet, og dizzet (trekker ull gjennom en skive med hull) slik at jeg har fine kardebånd å spinne fra. Dette skal bli et tretrådet garn, og jeg er ferdig med den første delen nå 🙂

DSCN1663

2 kommentarer

  • Therese

    Så fint det ser ut i de ull-ballene! Flott arbeid du gjør, og resultatet blir du nok veldig fornøyd med ?

    • Marianne

      Tusen takk Therese 🙂 Ja, jeg håper det. Det er hvertfall ekstra moro når man blir fornøyd 🙂