Strikking

Historisk marked på Olavsfestdagene

De siste årene har jeg hatt veldig lyst til å besøke det historiske markedet som er under Olavsfestdagene her i Trondheim, men jeg har aldri kommet meg avgårde. Men i dag klaffet det endelig! Jeg fant meg garn, håndlaget såpe, neglebørste i oliventre, og fikk med meg åpningen som ble åpnet av Anders Jektvik. De som kjenner meg vet at jeg elsker musikken hans, så jeg var i himmelen 🙂 Heldigvis dro jeg dit før åpningen, for under selve åpningen åpnet himmelen seg, og jeg var så blaut at det rant nedover armene og ryggen. Men det var verdt det, og jeg er vanntett. Det var bare å dra hjem og få på seg tørre klær og en varm ullgenser. Sommer! :p

Selbu spinneri hadde en bod der, og jeg benyttet anledningen til å få prøvd garnet deres. Jeg kjøpte med meg 3 hesper Grå Trøndersau hjem, 2-trådet og ca 330 meter på 100 gram.

IMG_3687

Egentlig har jeg lyst til å starte på noe med en eneste gang, men så har jeg planlagt oppstart på to sjal den neste uka, så jeg bør nok vente bittelitt. Men hva skal jeg strikke? Jeg lurer på om jeg har lyst på et stort sjal og har kikket på 2 stk som er for garn i sport weight tykkelse. Det første er Kællingesjal (det står DK tykkelse, men det går nok bra), og det andre er Willowbank av Ysolda Teague. Tiden vil vise hva jeg velger, men hva synes dere? Eller har dere andre forslag som passer bra til garnet?