Strikking

Hjemløse kattesokker

Ja, eller sokker av garnet Stray Cat Socks da, de er ferdige! Jeg kjøpte garnet på midtnorsk strikkefestival hos Fortuna, og det er deluxe-versjonen med kasjmir og nylon i, i fargen Mindfulness.

img_4188

Jeg har strikket mine fra tåa og opp, med en fish lips kiss heel. Pinne 2,0 mm og 56 masker. De sitter som støpt på foten!

img_4191

I dag har jeg fått nye pinner i posten, strømpepinner, Sharps fra Hiya Hiya. Så jeg må nok legge opp til et nytt par sokker. Er bare usikker på om det blir et nytt par i standardgarnet fra Straycat, eller om jeg skal prøve Tweedgarnet fra Regia. Uansett, nye pinner må prøves! Jeg har forelsket meg helt i Sharps fra HiyaHiya om dagen, og det er førstevalget uansett hva jeg skal strikke 🙂 Elsker at de er glatte, lette, finfin overgang til kabelen som ikke lugger, og at de er spisse.

7 kommentarer

 • Astrid

  Fin luksus for kalde, små føtter c»,)
  Elsker den perfekte overgangen på hælen!!!
  Det er bestandig digg å finne favorittpinner til ulike garn og prosjekter, jeg ble jo som kjent ikke helt kompis med Sharp strømpepinner… hihi…

 • Camilla K Egset

  Hei. Inspirerende blogg! ☺Lurer på kor du får kjøpt sharps hiyahiya? Eg er på jakt etter rundpinne for å strikke sokkar med magic loop.

 • Camilla Kalvatn Egset

  Haha..eit spørsmål til.. kva oppskrift har du brukt. Vil gjerne strikke tå opp. Eg ser det er ein del amerikanske/engelske oppskrifter, og det kan eg klare. Men det er så mykje tekst, mange som skal forklare så mykje og går meg litt vill I oppskriftene. Har du nokre anbefalinger?

  • Marianne

   Hei! Her har jeg skrevet ned en liten oppskrift på tåopp med etterpåhæl. http://tanteull.com/2013/10/hvordan-strikke-helt-enkle-taoppsokker/ Nå i senere tid har jeg gått over til Fish Lips Kiss Heel (koster $1 på Ravelry), så du kan godt følge denne oppskriften og så prøve deg på en fiskeleppekyss hvis du har lyst i stedet for etterpåhælen. 🙂 Når det gjelder maskeantallet som du øker til på tåa, så kan du prøve på mens du strikker, og når du synes den er like vid som din fot så stopper du. Nå bruker jeg 56 masker på mine sokker, men 64 går også fint, den bare blir litt videre. Håper dette hjelper 🙂

   • Camilla K Egset

    Tusen takk! Du er super! Skal prøve denne og har allereie kjøpt oppskrift til fisher kiss lips heel. I dag kom garn frå Fortuna (skulle gjerne sett den butikken!)-måtte prøve meg på Hedgehog fibres sock yarn ?