Mønster,  Strikking

Patentsnurrehals i Hexa

 

Garn: 150 gram Hexa fra Du store alpakka

Pinner: 7mm

Strikkefasthet: 15 masker på pinne 7mm i patentstrikk = 10 cm

fullsizeoutput_13a0

Legg opp 30 masker

  1. pinne: *legg tråden på forsiden av arbeidet, ta en maske løst av som om det skal strikkes vrangt, flytt tråden på baksiden (du får da et kast + masken du tok løst av på høyre pinne) , strikk 1 rett*, gjenta fra * til * ut pinnen.
  1. pinne: * legg tråden på forsiden av arbeidet, ta en maske løst av som om det skal strikkes vrangt, flytt tråden på baksiden (du får da et kast + masken du tok løst av på høyre pinne) , strikk neste rettmaske sammen med kastet fra forrige omgang*, gjenta til * til * ut pinnen.

    img_4411 img_4414

    Gjenta 2. pinne til du har brukt opp 3 nøster, eller til du har den lengden du ønsker. Jeg strikket opp tre nøster, men sparte litt garn slik at jeg kunne bruke trådenden til sammensyingen. Legg stykket dobbelt og sy sammen de to endene med maskesting, for å få en hals som en kan snurre to ganger rundt halsen.

fullsizeoutput_139f

Én kommentar