Hekling

Adventskalenderen 2017

For andre år på rad hadde jeg adventskalenderen til Opal før jul. Planen var jo egentlig at jeg skulle fortsette på dominoteppet som jeg begynte på i 2016, og få det doblet i størrelse. Planer kan ikke alltid følges, og sånn ble det med kalenderen i 2017. Jeg begynte å strikke på teppet fra året før, men gikk tom for garn. Jeg kunne jo alltids kombinere med andre rester, men for meg ble det mest stress. Kosestrikk skal ikke være stress, og jeg bestemte meg for å begynne på et heklet teppe istedet, og tok en stripe lilla mellom hvert mininøste, sånn at det skulle bli så stort at det var ferdig når kalenderen var ferdig.

Jeg klarte faktisk å holde tritt med heklekroken i hele desember, og da jeg kom til lillejulaften bestemte jeg meg for å jukse og åpne begge de to siste lukene. På den måten fikk teppet seg en vask sent lillejulaften, og julaften startet jeg under mitt flunkende nye teppe 😀

Heklet med heklekrok 3,5 mm, og jeg la opp 194 luftmasker da jeg startet, og fulgte oppskriften til Attic24.

 

2 kommentarer

  • Unni HO

    Så lekkert det ble, Marianne ?. Jeg skulle nok gjort noe lignende med mine nøster også, istedenfor strikke firkanter ?. Skal nok bli ferdig en gang, men tok lang tid å strikke hver firkant, så jula varer nok til påske her ? ?