Spinning,  Strikking

Sjal av luksusgarn fra Trønderrokk 2017

I starten av februar ble jeg ferdig med å spinne luksusfibrene som vi fikk prøver på under fjorårets Trønderrokktreff, og jeg var ganske overrasket over at JEG hadde spunnet ferdig prøvene 😉 Med ferdig garn, var det bare å sette seg et nytt mål; ferdig sjal til årets Trønderrokktreff!

Med 2 uker igjen til årets treff kan jeg vise frem luksussjalet mitt! 180 gram med deilig mykt garn som dere ser på bildet ovenfor 🙂 Jeg hadde ikke noe mønster på dette og startet med et enkelt trekantsjal,  kastene som jeg lagde for å øke, strikket jeg vridd for å unngå hull i sidene og ned på midten. Og så var det bare å slå seg løs med riller, striper, og enkelt mønster 🙂 Jeg strikket sjalet mitt på pinne 4 mm for å få det løst og luftig, og jeg er bare så utrolig fornøyd med resultatet.

Underveis var jeg litt usikker på fargene, for jeg bruker veldig lite brunt selv. Så tankene har vært innom overfarging, eller å gi det bort i gave. Men vet dere hva, jeg tror faktisk jeg beholder det. Det var litt smart å begynne med det brune først, og avslutte med grått. For når jeg nå har det på er det grått som det vises mest av, og det føler jeg meg mer vel i.

5 kommentarer

  • Siv

    Nydelig sjal Marianne! Nå er det mye ferdigstilling om dagen altså. Kan starte på nye prosjekter med god samvittighet??
    Øker du med fire masker (med kast) på hver rettpinne? Og hvor mange masker la du opp?

    • Marianne

      Øker med 4 masker ja 😀 Tror jeg startet med 3 masker, og så økte jeg til at jeg kunne etablere 2 rett, kast, rett til midtmaske, kast, rett, kast, rett til 2 igjen, kast 2 rett 🙂