Strikking

Inspirerende norske strikkemønstre av Wenche Roald og Annichen Sibbern Bøhn

Sponset

Jeg har vært så heldig å få tilsendt denne nye skatten av en strikkebok, nemlig Inspirerende norske strikkemønstre av Wenche Roald og Annichen Sibbern Bøhn. Jeg starter med å sakse inn forlagets omtale av boken:

Moderne farger og snitt møter klassiske, norske strikkemønstre! I denne praktfulle strikkeboken finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Boken var landets første samling av tradisjonelle, norske strikkemønstre og har siden blitt et samleobjekt og en inspirasjonskilde for ivrige strikkere og designere i innland og utland. Med utgangspunkt i disse klassiske mønstrene, har strikkedesigner Wenche Roald laget nye oppskrifter på varierte og flotte strikkeplagg til hele familien – fra kofter og gensere til luer, votter og babytepper. Som en bonus får du også med Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre fra 1929, her trykket opp i sin originale form og lagt ved bakerst i boken. Samlet er dette et inspirerende verk for både nye og viderekomne strikkere, og for deg som ønsker å tenke kreativt i egne strikkeprosjekter!


Altså, for en bok! Dette er virkelig en skatt av en bok, med utrolig mange nydelige mønster. Noe av det beste er at alt er strikket i norsk ull, og mange av garntypene har jeg ikke sett så mange mønster til før, så jeg liker spesielt godt at jeg nå har fått ideer til hva jeg kan bruke de forskjellige garntypene til. Eksempler på garn som er brukt, er Ask, Tinde, og Sølje. Her er det massevis av gensere, kofter, luer, votter, sokker, pulsvarmere ++

Jeg har bladd og bladd for å finne ut hva mitt første prosjekt skal bli, og jeg har nå bestemt meg for at disse fine Selbuvottene skal få bli første prosjekt med restegarn fra lageret, Raumagarn fra Trondheimsvottene.

Men det blir ikke det eneste prosjektet fra boka, for jeg har funnet meg flere favoritter. Boka blir nok en sånn bok som er superkjekk å ha i hylla, og som man kan finne frem i årene fremover. Ikke minst er det også en nydelig bok å bla i, den gode papirlukten når man åpner en ny bok, solid innbinding og det lille heftet som er med er prikken over I’en. Den er smekker!

I boken finnner du tradisjonelle plagg til både barn og voksen. Og ser man på strikkefasthet og pinner, så kan man også variere i garntyper og kanskje få brukt noe fra lageret *host host* 😉

Her er noen av favorittene som jeg har funnet meg:

Tusen takk Font forlag!

2 kommentarer