Strikking

Mars som bare forsvant

Tenkte jeg kunne skrive et innlegg i dag om det jeg har fått ferdig siden sist og hva som har skjedd. Mars måned forsvant bare, første halvdel til å forberede og lade til Trønderrokktreffet, og uken etter treffet mistet vi kjælegrisen vår Molly. Molly har jo vært selskapet mitt her hjemme siden jeg ble syk for 11 år siden, og hun har stort sett vært en meter unna bena mine. Nå var hun 13 år, sliten og ble syk.

fullsizeoutput_2e35.jpeg

Etter at hun ble borte måtte jeg ha noen dager til å la det synke, strikke- og spinnelysten var borte. Og kræsjen etter spinnetreffet ble forsinket med alt som skjedde. Men nå håper og tror jeg at jeg er på rett vei igjen. Jeg hviler, hviler og hviler, og håper at det på sikt hjelper sånn at jeg kanskje kan få hodet godt over vann igjen. Det siste året har egentlig bare blitt brukt på å eksistere, men jeg håper virkelig at jeg nå kan få et bedre år i 2019, tenk å kunne få strikke og spinne som jeg har lyst til, og ikke bli helt utmattet av å gjøre håndarbeid i en liten stund. 

Men! Jeg har fått ferdig noe også 🙂 Endelig ble jeg ferdig med Ingen Dikkedarer Cardigan av PetitKnit i starten av mars. Den har jeg holdt på med siden i fjor høst, og jeg strikket den i en tråd Flora og en tråd Kid Silk, i koksgrå, på pinne 4 mm. Mykeste plagget jeg eier tror jeg! Og den blir brukt mye her hjemme når jeg fryser, og helt perfekt til å slenge utenpå pysjen om kveldene. Den var drøy å strikke fordi den strikkes frem og tilbake, og hendene mine er ikke så alt for glad i vrangmasker. Men det ble til slutt, og jeg er så fornøyd med at den nå er ferdig.

IMG_0516-1.jpg

Den 30. mars hadde vi en 1-åring i familien. Tenk at lille nevøen allerede er 1 år gammel! Fra meg fikk han enda en genser. Denne gangen en Ludviggenser fra Klompelompe i str 2 år. Jeg strikket denne i Duo og Lerke, altså 50/50 ull og bomull. Kan jo være kjekt å ha en genser som ikke er så varm som en ullgenser noen ganger også. Alt garnet var restegarn, og jeg koser meg veldig når jeg kan leke meg med farger og sette sammen en kombinasjon som jeg virkelig liker.

953FDAFC-BF1E-4177-B533-99B7E5B84009

Det siste som er blitt ferdig siden sist, er to små babyluer. For noen år siden spant jeg 100% kasjmir, et lite hespe på 33 gram og 138 meter. Hele tiden har jeg tenkt at denne skatten skulle brukes til en babylue. Tenk så mykt å ha på et nytt lite hode <3 En lue som jeg har kikket mye på er Ankers kyse fra PetitKnit, men jeg har aldri fått rotet meg til å faktisk strikke den. Plutselig var kasjmir og Ankers kyse den perfekte kombinasjon, og jeg fikk  strikket 2 luer ut av det lille hespet. Begge er strikket i str 3-6 mnd, på pinne 3 mm. Supert mønster, det var noen løsninger på fellingen og formingen som jeg likte veldig godt. Anbefales!

664557ED-CDEC-4774-8D25-0F201D978800

 

4 kommentarer

  • Unni

    Hei Marianne ?. Jeg synes du har fått ferdig veldig mye flotte ting ?, selv på «lavgir». Ønsker og håper du får et bedre og bra år for 2019 ?. Var veldig koselig å treffe deg på Trønderrokktreffet, var en koselig helg, gleder meg til neste år igjen ?. Hilsen Unni ?

  • Hanne

    Så leit å høre at du har mistet kjæledyret ditt❤️
    Fine ting du har strikket. Håper du resten av året blir bra for deg?