Strikking

Strikking i april

April ble visst den store sokkemåneden for meg. Jeg holder jo på med sokkeboksen i år igjen, hvor jeg skal strikke 12 par sokker som skal legges i en boks som åpnes og tas i bruk 1. januar 2020. Jeg strikket et par sokker i både januar og februar, og så stoppet det opp. Men april ble måneden hvor sokkestrikken startet opp igjen, og jeg fikk ferdig 3 (!) par.

Det første paret er strikket i selvspunnet 3-trådet garn, av min sokkefiber som jeg farger. 85% sw polwarth og 15% nylon. Disse er strikket tå-opp etter fish lips kiss heel-mønsteret. Disse sokkene sitter som støpt på foten min, og jeg bruker tynne ullsokker til vanlig, fremfor kjøpte sokker.

IMG_0795

Par nummer 2 som ble ferdig er strikket etter mønsteret Rita socks av Danielle Jorge aka Littlebobbins. Hun har designet en sokkekolleksjon inspirert av gifteringen sin, som er en vintage giftering som har tilhørt Rita og Cyril. I fjor strikket jeg mønsteret som var basert på Cyril, og nå ble det Rita sokkene. Disse er strikket i grå Fabel, og jeg byttet ut hælen i mønsteret med en fish lips kiss heel som vanlig.

IMG_0791

Og så det siste paret, helt enkle som par nummer 1, men med garn fra restekurva. Tå, hæl og vrangbord er mitt eget Tante Ull BFL Sokkegarn, og resten av sokken er Crazy Zauberball som jeg brukte på et par sokker i fjor.

IMG_0798

I morgen er det mai, og jeg er ferdig med 5/12 sokkepar i 2019. Blir spennende å se om jeg strikker sokker i mai? Må ha en liten pause nå kjenner jeg, så i går la jeg opp til et Campside Shawl i håndspunnet garn. Mer om det senere 🙂

IMG_0799

Én kommentar