Strikking

Bienes hus i striper

Siste helga på august ble det arrangert den første strikkefestivalen her i Trondheim på Royal Garden. Jeg hadde billett til søndagen, men jeg var for syk til at jeg kunne dra en tur. Derfor ble gleden stor da jeg fikk gave fra festivalen, et nydelig hespe fra G-uld, i en ganske syrlig grønngul. Den fikk jeg veldig lyst til å bruke med en gang, og jeg hadde faktisk et hespe håndspunnet som passet perfekt til det garnet.

5AE1BAE8-7ACE-433E-A346-2251FDBBAF43

De to hespene skulle bli noe, og jeg bestemte meg for å strikke et stripete Bienes hus. Det ene hespet brukte jeg i rillestrikkpartiene, og det andre i hullmønsterdelen.

DSC_0123

Jeg fulgte mønsteret, men jeg strikket på pinne 4 mm, og strikket helt til jeg var tom (eller, 6 gram igjen da) av det flerfargete. Og det ble stort! Før jeg felte av hadde jeg ca 400 masker på pinnene, og så kunne jeg blokke det enda litt større. Når jeg blokker Bienes hus, blokker jeg kun lengden på det. Setter en nål i hver sin ende, og så former jeg bare resten lett. Det viktigste for meg er å få maks mulig vingespenn på sjalet.

fullsizeoutput_3095

4 kommentarer