Spinning

Nytt fra rokken

I sommer har jeg spunnet pittelitt, men har ikke kommet så langt som å telle tråder og finne ut hvor mange meter hvert hespe er, før i dag. Nå har jeg endelig fått kontroll på tallene og da må jeg jo vise hva jeg har spunnet.

Første hespe ut er et lite minihespe på 36 gram. Det er spunnet av punis som jeg fikk fra Værull på Trønderrokktreffet i mars. Jeg bruker familierokken fra ca 1920 nå, en Gjelstenrokk, og dette var første prosjekt ut på den. Det ble et 2-trådet garn, 36 gram og 176 meter. 

fullsizeoutput_303e

fullsizeoutput_301d
Gjelstenrokk fra Møre, laget ca 1920.

Neste prosjekt ut var et kardeflak som jeg selv farget og kardet for lenge siden. Jeg ryddet i lageret mitt, og fant ut at dette tok for stor plass, derfor var det greit å bare få spunnet det opp. Også dette ble 2-trådet. 105 gram og 534 meter langt.

DSC_0105

Og det siste prosjektet er et lite eksklusivt prosjekt. 51 gram tussah silke fra Spin Jones som jeg startet opp med på håndtein, og fikk ferdig halvparten. Så forverret formen seg, og det ble umulig å spinne på håndtein. Derfor spant jeg ferdig siste halvdelen på gamlerokken, og tvinnet til et totrådet garn her også. Det ble tynt! 51 gram, 2 tråder og 413 meter. Lurer fælt på hva jeg skal bruke det til, noe må det jo bli etter hvert.

fullsizeoutput_301efullsizeoutput_3027fullsizeoutput_3030